Hlavní obsah

Palermo doma zachránilo v nastavení ligovou remízu s Lecce

ŘÍM

Fotbalisté Palerma nenavázali na výhru nad Juventusem a v italské lize doma jen remizovali s Lecce 2:2. Alespoň bod pro soupeře pražské Sparty v Evropské lize musel navíc zachraňovat Maccarone až v druhé minutě nastavení.

Článek

Palermu se nevyvedl vstup do zápasu, když už v 8. minutě nechali domácí na hranici pokutového území volného kapitána Giacomazziho a ten střelou z voleje k tyči překonal brankáře Siriga. Navíc hned po změně stran zvýšil Corvia.

Domácím dalo naději Pinillovo snížení a deset minut před koncem i vyloučení Giacomazziho. To nakonec využil střídající Maccarone, který v nastavení zařídil dělbu bodů.

Trenér Palerma Delio Rossi do utkání nasadil sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani (55. Bačinovič), Nocerino (62. Hernandéz), Pastore (89. Darmian) - Iličič, Pinilla (75. Maccarone).

První výhry v sezoně se dočkala Fiorentina, která navázala na nepovedený závěr minulého ročníku a z úvodních čtyř duelů vytěžila jen dva body. Dnes však doma porazila Parmu 2:0 a z výhry v lize se tak radovala po 12 zápasech, poprvé od konce března. Rozhodující okamžik přišel po hodině hry, kdy pokutový kop proměnil Ljajič.

Neapol již podruhé za sebou rozhodla venkovní zápas v závěrečných minutách. Zatímco před týdnem takto obrala o body Sampdorii, dnes v závěru vybojovala výhru nad Cesenou. Tu zařídil devět minut před koncem z penalty Hamšík, následně ještě na konečných 4:1 zvýšil dvěma góly Cavani.

Český útočník Libor Kozák jen z lavičky sledoval výhru svého Lazia 1:0 na půdě Chieva. Ani na lavičku se pak nedostal Matěj Vydra, jehož Udine vybojovalo první bod v sezoně za bezbrankovou remízu se Sampdorií Janov.

Z výhry se radoval Zdeněk Grygera, jehož Juventus napravil minulé nepovedené utkání s Palermem a doma porazil Cagliari 4:2. Hlavní zásluhu na tom měl srbský záložník Krasič, který se blýskl hattrickem. Na třech brankách se podílel přihrávkou Pepe.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Cesena - Neapol 1:4 (48. Parolo - 88. a 90.+2 Cavani, 72. Lavezzi, 81. Hamšík z pen.), Bari - Brescia 2:1 (16. Rivas, 55. Barreto z pen. - 30. Kone), Catania - Boloňa 1:1 (66. vlastní Britos - 40. Di Vaio), Chievo - Lazio Řím 0:1 (69. Zárate), Fiorentina - Parma 2:0 (61. Ljajič z pen., 76. De Silvestri), Palermo - Lecce 2:2 (53. Pinilla, 90.+2 Maccarone - 8. Giacomazzi, 46. Corvia), Sampdoria Janov - Udine 0:0, Juventus Turín - Cagliari 4:2 (13., 34. a 70. Krasič, 57. Bonucci - 20. a 81. Matri).

Reklama

Související témata: