Hlavní obsah

Korejec Bae je v čele na Rivieře, Kucharova série skončila

Los Angeles

Korejec Sang-Moon Bae zahrál v pátečním druhém kole turnaje Northern Trust Open 66 ran, pět pod par, a ovládl pořadí kalifornského podniku PGA Tour. Na Rivieře vede o ránu před Robertem Garrigusem a Aaronem Baddeleyem, který turnaj vyhrál před třemi lety. Druhé kolo se nepodařilo zkompletovat všem hráčům, pár jich nedohrálo kvůli tmě.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

Korejský tenista Bae na losangeleském turnaji v Pacific Palisades

Článek

Dustin Johnson, který vedl po prvním kole, otevřel páteční rundu dvěma birdie, ale další rány už neumazal. V celkovém součtu po čtyřech birdie a třech bogey zahrál 70 ran, jeden úder pod normu, a propadl se na dělenou pátou příčku se ztrátou tří ran.

Pohled na leaderboard trochu připomíná loňský rok, kdy sedmadvacetiletý Bae také vstupoval do víkendových klání z vedoucí příčky. Jenže ve třetím dílku losangeleského turnaje zahrál 76 ran a už nebyl schopen vrátit se do boje o titul. „Byla to opravdu skvělá zkušenost. Hodně mě to naučilo," zavzpomínal Bae a dodal: „Od loňského roku jsem se zlepšil."

Baddeley: Je to obtížné hřiště

To rozhodně platí, koneckonců pár měsíců nato vyhrál HP Byron Nelson Championship a získal svůj první titul na PGA Tour. Dá se říci, že lekce z trpělivosti se Korejci vyplatila. A právě trpělivost bude nutná i na hřišti Riviera, neboť navzdory příznivým podmínkám, které tu hráči mají, žádný z nich ještě nezapisoval dvojciferné číslo pod par.

„Je to obtížné hřiště, obzvlášť když je suché a tvrdé jako nyní," poznamenal Aaron Baddeley. Každá rána tak může hrát rozhodující roli, protože hřiště trestá sebemenší chybu. I proto je v rozpětí pěti ran od vedoucího Korejce seřazeno 22 hráčů.

Kuchar neprošel cutem

Jedním z nich je i Dustin Johnson. „Zahrál jsem solidně, jen na druhé devítce se mi nepodařilo pár drajvů. Ale to se stává," bral páteční výsledek sportovně populární DJ. „Pořád jsem ale měl spoustu příležitostí skórovat do birdie, ovšem nepodařilo se mi je proměnit," doplnil budoucí zeť Waynea Gretzkého, kterého mohou mrzet ztracené rány na čtyřparové dvanáctce a patnáctce.

Překvapením bylo, že cut na Rivieře seřízl i Matta Kuchara, který neprošel do víkendových bojů poprvé od PGA Championship v roce 2012. Ukončil tak sérii 30 úspěchů v řadě, což byla vůbec nejdelší „živá" šňůra (ovšem na Tigerův rekord 142 cutů za sebou samozřejmě Kuchar ani zdaleka neměl). Cutem neprošel při své již 32. účasti na turnaji ani legendární Fred Couples.

Reklama