Hlavní obsah

Dynamo Moskva rozprášilo Jágrův Omsk 11:0

PRAHA

Druhý semifinálový zápas ruské ligy skončil pro hokejisty Omsku naprostým debaklem. Obhájci titulu, kteří v neděli vybojovali na ledě Dynama Moskva vítězství 3:2 po samostatných nájezdech, utrpěli v neděli vysokou porážku 0:11. Šest gólů přitom Avangard inkasoval už v prvním třetině.

Článek

Na výhře Dynama se dvěma góly a jednou přihrávkou podílel český útočník Pavel Rosa, Jaromír Jágr a Jaroslav Bednář se stejně jako ostatní hráči Omsku neprosadili. Třetí zápas série hrané na tři vítězství bude hostit ve středu sibiřský klub. Už jen jedna výhra dělí od finálové účasti Ladu Togliatti, která dnes podruhé zdolala Jaroslavl 4:1.

Zatímco v úvodním duelu Dynamo se štěstím smazalo dvoubrankové manko a nakonec prohrálo v samostatných nájezdech, tentokrát se mu povedl bleskový nástup do utkání. Vítěze základní části soutěže dostal do vedení už po 43 sekundách Dacjuk. Na začátku dvanácté minuty zvýšil Ovečkin na 3:0 a hrdinu předchozího zápasu gólmana Maracla vystřídal v brance Sokolov.

Brankostroj Dynama se ale nezastavil. V 15. minutě překonal jako první nového strážce branky Rosa, krátce před pauzou se v rozmezí 19 sekund trefili Markov a Afinogenov. Ve druhé třetině Omsk inkasoval "jen" dvakrát, ve 38. minutě skóroval znovu Rosa. V poslední části se mezi dvoubrankové střelci zapsali rovněž Afinogenov s Markovem. Málo vídaný účet zápasu uzavřel minutu a půl před koncem Frolov po Rosově přihrávce.

Poslední třetinu odchytal v brance Dynama Jeremenko místo Jeremejeva, kterého trenér moskevského mužstva nejspíš šetřil. Ve vypjatém duelu rozdali sudí celkem 29 dvouminutových trestů, mezi vyloučenými se ocitl i Jágr. Domácí talent Ovečkin a obránce Avangardu Tverdovskij po hromadné rvačce ve 30. minutě zápas nedohráli.

Rusko - semifinále, 2. zápasy
Togliatti - Jaroslavl 4:1 - stav série 2:0, Dynamo Moskva - Omsk 11:0 (Rosa 2+1) - stav série 1:1.

Zvolen si znovu zahraje o titul

Hokejisté Zvolenu se stali prvními finalisty slovenské extraligy. Sérii s Košicemi ukončili v neděli na domácím ledě, kde v pátém duelu zvítězili 4:2. O titul se Zvolen utká buď stejně jako loni s Trenčínem, nebo s bratislavským Slovanem. Tato série bude pokračovat za vyrovnaného stavu 2:2 v úterý ve slovenské metropoli.

Dnešní duel na zvolenském stadionu začaly oba týmy velmi opatrně, snažily se hrát čistě a ke střelám se častěji dostali Košičané. Góly však začaly padat až ve druhé třetině a všechny tři skončily v hostující brance. Skóre otevřel Klouda, pohlednou individuální akci dovedl až do konce Zedník a na 3:0 zvýšil ještě do druhé sirény v přesilovce Pohorelec.

Košicím hra vabank nevycházela, zvolenští hokejisté kontrolovali hru a Bartoš v 47. minutě přidal čtvrtou branku. V závěru Bicek se Slovákem už jen zkorigovali výsledek.

Slovensko - semifinále
Zvolen - Košice 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)
Branky: 23. Klouda, 28. Zedník, 39. Pohorelec, 47. Bartoš - 48. Bicek, 59. Slovák. Rozhodčí: Beniač, Marušin - Pavlovič, Tvrdoň. Vyloučení: 5:5, navíc Babka (Zvolen) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5480. Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: