Hlavní obsah

Ve Slovinsku prý hokejisté po zisku titulu zbili vlastního kouče

LUBLAŇ

Trenér čerstvých hokejových mistrů Slovinska Acroni Jesenice Mike Posma strávil o víkendu noc v nemocnici poté, co jej podle místního tisku zbili vlastní svěřenci. Dvaačtyřicetiletého amerického kouče prý napadla šestice hráčů v sobotu odpoledne, den po zisku titulu, který mužstvo ještě společně s koučem mohutně oslavilo.

Článek

Události na večírku a hlavně po něm byly také důvodem údajného fyzického ataku. Šestice hokejistů prý napadla trenéra u něj doma proto, že jej vinili z podílu na těžké autonehodě devatenáctiletého náhradního brankáře Alexandra Petrova.

Toho podle slovinských médií opilý Posma a o dva roky starší hokejový veterán Todd Elik přemluvili, aby je po párty odvezl domů, na zpáteční cestě však gólman, rovněž pod vlivem alkoholu, havaroval. Petrov z nehody vyvázl jako zázrakem bez vážných zranění. Hráči se pak u kouče dožadovali, aby na polici přiznal svůj podíl na nehodě, a údajně došlo na pěsti.

Některá slovinská média napsala, že útočníky byli Andrej Hebar, Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik, Anže Terlikar a Miha Rebolj, který v minulosti působil například v extraligových klubech Sparty, Litvínova a Pardubic. Ve společném prohlášení, pod kterým nebyl podepsán jen Hebar, to hráči odmítli.

Klubový prezident Slavko Kanalec nicméně oznámil, že s šesticí hráčů rozváže smlouvu. "Bylo to necivilizované jednání, po kterém musí následovat odpovídající konsekvence," citovala Kanalce německá agentura DPA. Posmova zranění podle něj sice nebyla vážná, zůstal nicméně na pozorování přes noc v nemocnici. O incidentu informoval klub policii i mezinárodní federaci IIHF.

Alkohol hrál před časem roli v Posmově propuštění ze švýcarského Langenthalu. Byl totiž přistižen policejní kontrolou, když řídil opilý.

Reklama

Související témata: