Hlavní obsah

Vůjtek kývl Voskresensku, ze kterého Češi utíkali

PRAHA

Z několika nabídek ruských klubů si vybíral 31letý hokejový útočník Vladimír Vůjtek, který před týdnem skončil ve finské Hämeenlinně. Nakonec se rozhodl dokončit sezónu v Chimiku Voskresensk.

Foto: internet

Vladimír Vůjtek zamířil do Ruska.

Článek

"Ozvala se mi i řada českých mužstev, Voskresensk nakonec není ani finančně nejlukrativnější zájemce, ale jednal s agentem velmi seriózně. Mužstvo je sice zatím v superlize čtrnácté, ale všichni věří v záchranu. Mám přislíbeno hrát v útoku s bývalými reprezentanty Titovem a Kamenským. Pokud sezóna dopadne dobře, budu se moci brzy vrátit domů a užít si malého synka, kterému ještě není ani rok," prohlásil český hokejista.

Vůjtek jednal i s Kazaní, již trénuje jeho otec. Ten se ale netají názorem, že spolupráce otec-syn v jednom týmu příliš nefunguje. "Už jsme to zkoušeli, nebylo to ono," zavzpomínal Vůjtek mladší pro ruský deník Sport-expres na společné působení ve Vítkovicích.

Dres Voskresensku v letošní sezóně krátce oblékali také jiní Češi - Martin Procházka, Petr Tenkrát, Martin Štěpánek a Ondřej Steiner. Všichni vyjma Steinera tým později narychlo opustili a stěžovali si na nedostatečné zázemí. "Cítil jsem se tam hrozně, kupily se problémy, nemělo to cenu," kroutil hlavou Procházka po návratu do extraligy.

Reklama

Související témata: