Hlavní obsah

České Budějovice se loučily se sezónou prohrou s Kladnem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic se dnes s jistotou konečného 11. místa loučili s extraligovou sezonou v domácím prostředí porážkou s Kladnem 2:3. Mountfield tak symbolicky zakončil sezonu, v níž po loňském triumfu v základní části a celkovém bronzu nedokázal projít do play off. Kladenský tým Geus Okna si pojistil dvanáctou pozici, na které skončil po prohře Znojma s Mladou Boleslaví se čtyřbodovým náskokem před Orly.

Článek

Jednotné vstupné 20 korun nalákalo do Budvar arény slušnou návštěvu, ale sotva se diváci usadili na sedadlech, utrpěli šok. Po 130 sekundách hry se Středočech Polanský prosmýkl kolem obránce Vráblíka a zblízka pod debutujícím Klestilem protlačil puk za brankovou čáru. Snaha o rychlé vyrovnání nevyšla dotírajícímu Humlovi s Hudcem ani Horákovi, který se snažil o střelu švihem. Pak jeli Melka s Eberlem dva na jednoho a Klestil si připsal první úspěšný zákrok.

Ve 12. minutě chyboval rozehrávající Hořava, puku se zmocnil Frolo, jeho střela však byla slabá. Zadovkou ohrožoval Klestila také Kalla a po Sičákově chybě měl blízko ke druhému gólu Horna, ale trefil tyčku. Pět sekund před první sirénou si Gulaš v rychlé jízdě opakovaně vyměnil puk se Šimánkem a ten do prázdné klece vyrovnal.

V úvodu druhého dějství protáhl Cikánka v kladenské svatyni Rezek a chvíli po něm i Melichárek, uhodilo však na protější straně. Na útočné modré čáře se zmocnil puku Frolík, protáhl se do prostoru mezi kruhy a střelou švihem vrátil Kladnu vedení. Jihočechy gól nezlomil, ale jejich ofenziva byla neúčinná. Postupně ztroskotaly pokusy Veselého, Vaka, Humla i Melichárka.

Naopak Kladenští byli blízko ke skórování, když Eberle s Hornou oklamali beka Dietze, ale Horna podruhé v utkání orazítkoval tyčku. Před kladenskou klec se poté natlačil Mertl, na ležícího Cikánka však nevyzrál. Při vyloučení Ptáčka pět sekund před druhou sirénou přesně zacílil od modré čáry Hořava a pojistil Kladnu vedení.

Na začátku závěrečné třetiny mohli domácí snížit, ale Hudec byl před odkrytou brankou nedůrazný a změna skóre nenastala ani po spolupráci Vaka s Bílkem. Hosté se do útoku už moc netlačili, přesto při jedné z mála akcí nebezpečně vypálil Mrázek, ale Klestil zasáhl s jistotou. Jihočeši byli naopak stálými návštěvníky v pásmu soupeře, měli však nabito slepými náboji. Nepřesně stříleli Gřegořek i Melichárek, ve slibném postavení neuspěli mladíci Rezek s Horákem.

Z ojedinělého protiútoku vyprášil Klestilovy betony Horna, pak ale vykřesal naději pro domácí obránce Ptáček, jenž ranou od modré čáry zařídil kontaktní gól. Jihočeši roztočili před kladenskou brankou kolotoč, v závěru nasadili k power play, ale střely Vaka ani Bílka cíl nenašly.

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Šimánek (Gulaš), 57. Ptáček (Huml) - 3. T. Polanský (Stieler), 25. Frolík (Kalla), 40. Hořava (Kuchler, F. Mrázek). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 4658.
České Budějovice: Klestil - Sičák, Mucha, Ptáček, Dietz, Vráblík, Gřegořek, L. Poživil, Frolo - Rezek, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Hřebejk - Horák, Mertl, Bílek. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Kladno: Cikánek - Nádašdi, D. Růžička, Pavlas, Hořava, V. Kameš, R. Gudas - Horna, Kalla, Frolík - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Valský, Stieler, T. Polanský - Rudovský, Melka, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: