Hlavní obsah

Další změna na trenérském postu. Mistrovské Vary odvolaly Palečka

KARLOVY VARY/PRAHA

Vedení hokejových Karlových Varů v sobotu odvolalo z funkce hlavního trenéra Josefa Palečka. Šedesátiletý kouč v loňské sezóně dovedl Západočechy k premiérovému zisku mistrovského titulu, v letošním ročníku se ale obhájce trápí, když mu po jednadvaceti odehraných kolech patří s pětadvaceti body až dvanáctá pozice.

Článek

V nedělním utkání v Litvínově tým dočasně povede trojice Mikuláš Antonik, Pavel Kněžický a Jaromír Kverka.

„Bohužel se zatím našemu týmu nepodařilo ani zdaleka navázat na výsledky dosahované v loňské sezoně. Výkony týmu zcela neodpovídají tomu, jaké jsou pro hráče vytvořené podmínky, zázemí a jakou má podporu všech partnerů a fanoušků z celého Karlovarského kraje. Proto jsme se rozhodli odvolat trenéra,“ uvádí v tiskové zprávě generální manažer karlovarského klubu Miroslav Vaněk.

Dveře má Paleček stále otevřené

Karlovým Varům se po zisku titulu vstup do nového ročníku nevydařil, od začátku se pohybovaly v dolní polovině tabulky. Na začátku října sice přišlo zlepšení v podobě tří výher v řadě, posledních šest zápasů ale Energie marně čeká na tříbodovou výhru.

„Musím zdůraznit, že si vysoce profesionální práce pana Palečka nesmírně vážíme a děkujeme mu za ni. Obrovsky nás mrzí, že jsme museli k tomuto kroku přistoupit. Dveře v našem klubu bude mít vždy otevřené,“ přidává Vaněk, že učinit definitivní verdikt nebylo snadné.

Nástupce by měl být znám příští týden

O jménu nového trenéra by v Karlových Varech mělo být jasno v průběhu příštího týdne, kdy kvůli reprezentačnímu turnaji Karjala čeká extraligu přestávka.V dalších dnech budou probíhat intenzivní jednání s kandidáty na tento post. Po nástupu nového hlavního trenéra mu bude dán prostor pro poznání týmu a vyhodnocení situace,“ uvedl Vaněk s tím, že vyloučeny nejsou ani změny v hráčském kádru.

„V případě, že bude nový trenér požadovat změnu či posílení v kádru, budou ze strany klubu následovat další kroky k oživení týmu a zlepšení situace,“ doplňuje Vaněk. To ale až po jmenování nového trenéra. Podle neoficiálních informací by mohl Palečka nahradit u kormidla <a href="http://hokej.sport.cz/clanek/158642-sparta-se-rozhodla-jednat-a-odvolala-trenery-vyborny-povede-budejovice.html">Pavel Hynek, jenž v týdnu skončil na střídačce Sparty.</a>

Palečkův konec je již pátou změnou na trenérském postu v probíhající sezóně, v tomto týdnu se odehrály hned tři. Ve středu odvolala Sparta Pavla Hynka a České Budějovice Jana Tlačila. Před měsícem pak v Litvínově předčasně skončil Jaroslav Hübl, již po čtyřech odehraných kolech se brněnská Kometa rozloučila s Vladimírem Kýhosem.

Reklama

Související témata: