Hlavní obsah

Dopita má zelenou k návratu do Evropy

EDMONTON

Osmačtyřicet hodin byl český hokejista Jiří Dopita na listině nechráněných hráčů NHL, ale žádný zámořský klub se neozval. Tím vstoupila v platnost jeho dohoda s Edmontonem o předčasném ukončení kontraktu a do hry mohou vstoupit zájemci z Evropy a zřejmě i z české extraligy.

Foto: ČTK-Lukáš Machalínek

Hokejový útočník Jiří Dopita ukončil předčasně své angažmá v Edmontonu.

Článek

Hráčův agent Petr Svoboda uvedl, že jasno o budoucích krocích člena zlatého týmu z Nagana by mohlo být již do konce týdne. "Nečekal jsem, že by se někdo do dnešního poledne, kdy končila Jirkova lhůta, ozval. Musel by totiž převzít jeho smlouvu," vysvětlil Svoboda složitost zámořského přestupu.

Zopakoval, že na stole nyní leží několik zajímavých nabídek, ale zatím prý nemůže být konkrétnější. "Teď společně v klidu všechny možnosti probereme. Možná už ve čtvrtek budu moci prozradit víc," uzavřel agent. Podle zákulisních informací mají o Dopitu zájem kluby z německé a švýcarské ligy, vyloučen není ani zájem movitých celků z ruské Superligy. Zcela ze hry nemusí být po získaní peněz za Hudlerův odchod do Kazaně ani Vsetín.

Reklama