Hlavní obsah

Dudu štve střelecká nemohoucnost. Snad nám tam doma něco spadne, doufá

Plzeň

Trápí ho střelecká produktivita jeho týmu v dosavadních čtvrtfinálových zápasech extraligového play off s hokejisty Brna. Plzeňský bouřlivák Radek Duda věří, že dnes obhájce titulu urve na svém ledě za nerozhodného stavu páté utkání pro sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Radek Duda.

Článek

Proč zatím neplníte v sérii roli favorita?

Kvůli naší nemohoucnosti. Nedokážeme se prosadit v útoku. Markantně se to projevilo především v nedělním brněnském zápase. Machovský zachytá skvěle, defenzíva je taky dobrá, ale my vpředu nedokážeme skórovat. To mě strašně štve. Pak Kometě stačí jeden gól na výhru.

Jak to chcete změnit?

Dva dny jsme teď koukali na video a snažili se odhalit chyby, kterých jsme se dopouštěli. Na trénincích jsme zase makali na přesilovkách, které nám v Brně lámaly vaz. Pracovali jsme na tom, abychom při nich vyvinuli na soupeře mnohem větší tlak. Snad nám tam před našimi fandy něco spadne a získáme výhodu postupového mečbolu.

Doma se vám bude hrát lépe?

Zcela jistě. Když jsem se v Brně dopustil spornějšího zákroku, diváci zakřičeli a sudí to odpískali. Jsou tam docela pod tlakem.

U příznivců Komety nejste oblíbený kvůli konfliktu, který jste s nimi měl během předloňského semifinále. Vzpomenete si ještě na to?

Vůbec. Nemám čas přemýšlet o tom, co se událo před tak dlouhou dobou. Mě zajímá, abychom dosáhli úspěchu teď a Brnu tehdejší vyřazení oplatili.

Vyhraje důležitý pátý zápas Plzeň, nebo Kometa Brno?
Plzeň
48,3 %
Kometa Brno
51,7 %
Celkem hlasovalo 2221 čtenářů.

Reklama

Související témata: