Hlavní obsah

Finále extraligy v Sazka Areně? Rozhodne úterý

PRAHA

Sazka Arena možná už tento týden zažije první velkou sportovní akci. Se zástupci haly, která byla slavnostně otevřena v sobotu, horečně jedná vedení hokejistů pražské Slavie. Čerství finalisté extraligy totiž touží po tom odehrát rozhodující zápasy série o titul právě v Sazka Areně, která by měla být jejich domovským stánkem od příští sezóny.

Článek

Jednání mezi generálním manažerem Slavie Vladimírem Růžičkou a obchodním manažerem klubu Ladislavem Blažkem se zástupci multifunkční haly ve Vysočanech probíhaly od 13 hodin, nakonec se obě strany domluvily, že bude jednání pokračovat v úterý.

"Zatím to není definitivní, potvrdit to ještě nemohu. Jsme ale velice blízko dohodě," řekl Blažek. Podle jeho informací se snaha Slavie i stanovisko loterijní společnosti téměř sjednotily. "Určité třecí plochy zbyly, nicméně během zítřka bychom je mohli eliminovat," věří slávistický funkcionář.

"I v případě, že budeme hrát v Sazka Areně, ceny vstupenek na finále se nebudou příliš lišit od těch semifinálových, vstupné pro členy fanklubu by bylo 50 korun," uvedl Blažek pro internetové stránky Slavie Praha.  Nejdražší lístek na domácí semifinálový zápas stál 250 korun.

.:ANKETA:
Naplnilo by finále ELH Sazka Arenu? Hlasujte na konci článku

Výsledek jednání nebyl znám ani krátce před osmou hodinou večerní. "Chceme lidem nabídnout lepší prostředí i ceny. Navíc je tu šance vyzkoušet provoz haly, vzduchotechniku, klimatizaci, přímo v podmínkách hokejového zápasu," vyložil pro ČTK Blažek po čtyři hodiny trvajícím maratonu jednání, která zatím nepřinesla žádoucí výsledek.

"Třicet problémů jsme vyřešili, tři zůstávají. Už dnes se ale mohou montovat mantinely, zítra začít s mrazením ledové plochy, distribuci lístků bychom byli schopni rozjet od pátku," vypočítal Blažek.

Skanska má zájem

Slávisté už před sezónou uvažovali, že by během play-off přešli do nové haly, v lednu však byla tato eventualita kvůli napjatému harmonogramu dokončovacích prací zamítnuta. Nyní je znovu na stole jako zřejmé přání sponzora.

Aby Slavia hrála o titul v Sazka Areně, která bude za měsíc hostit hokejové MS, o to stojí hlavně Skanska, jež stavbu haly prováděla a jejíž logo zdobí dres úřadujícího mistra. "Finálovou sérii v tak noblesním hokejovém chrámu, to bych přál hlavně fanouškům," přiznal se Růžička.

Užší kluziště nebude

V Sazka Areně však zatím chybí ledová plocha a v případě dohody Slavie se zástupci haly je jisté, že by se nehrálo na kluzišti, na které jsou slávisté zvyklí. Hrát by se totiž mělo na tradičním velkém kluzišti, přestože se v nové hale počítá i s možností zmenšovat ledovou plochu na rozměry NHL i užšího slávistického stadionu v Edenu.

"Bohužel, s tím by byl ještě problém, takže budeme hrát na klasickém kluzišti šedesát na třicet metrů," přitakal Růžička. "Četl jsem, že Zlínu bude vyhovovat naše malé hřiště na bránění, tak je chci uklidnit, že budeme hrát na normálním, na kterém nám to myslím v play off celkem šlo," připomněl slávistický kouč, že jeho svěřenci dokázali třikrát zvítězit v hale na Výstavišti nad domácí Spartou.

Česká televize by finále přivítala

Změně místa konání jsou ale nakloněni i zástupci České televize. Podmínkou však je, že jí Slavia zajistí podmínky vyplývající ze smlouvy mezi ČT a marketingovým partnerem extraligy, agenturou BPA sport marketing. "Žádný problém však nemáme a jsme nachystáni vysílat ze Sazky," podotkl šéf sportovního oddělení ČT Otakar Černý.

Obdobně hovořili i představitelé BPA. "Pokud Slavia dodrží smluvní závazky, nemáme s přesunutím žádný problém," řekla předsedkyně představenstva a ředitelka společnosti Jana Obermajerová. Přesun však bude posvěcen, pouze pokud vedení vršovického celku dokáže zajistit v nových prostorách prezentaci všech partnerů soutěže.

Hráči se změnou nemají problém

"Když přijde hodně lidí a budou fandit stejně bouřlivě jako v Edenu, tak by mělo být vše dobré, i když bychom šli do neznámého prostředí. Měl bych maličko obavu o kvalitu ledu, chápu ale, že jde hlavně o pohodlí pro diváky," usoudil útočník Michal Sup. "Také pro nás by bylo svátkem zahrát si v nové hale a určitě by šlo o důstojný rámec pro finále," soudil i zlínský centr Petr Leška.

Sazka Arena pojme při hokejovém zápase 17 tisíc diváků. Slavia má odehrát finálové zápasy  v domácím prostředí v neděli 4. dubna a v pondělí 5. dubna. Další případný zápas by byl na programu v sobotu 10. dubna.

Reklama

Související témata: