Hlavní obsah

Hokejisté Kladna potěšili fanoušky. Rytíři nadělili Litvínovu na cestu pět gólů

KLADNO

Konec roku uzavřeli kladenští Rytíři před svými fanoušky ideálně. V předehrávce 35. kola hokejové extraligy bez problémů porazili Litvínov 5:0 a postoupili na osmé místo. Kladenští v posledním utkání v roce 2011 ukončili sérii tří porážek v řadě a brankář Chábera vychtal třetí nulu v sezóně. Hosté naopak po měsíci prohráli na venkovním hřišti a spadli na devátou příčku.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Patera z Kladna se raduje po brance, kterou vstřelil litvínovskému brankáři Martinu Volkemu.

Článek

Domácí zvládli začátek utkání, ten se jim nepodařil ve středu na Slavii. Přesto měl Litvínov více šancí v úvodu. Hujsa s Jenáčkem jeli dva na jednoho, ale brankáře Cháberu nepřekonali. Za Rytíře se mohl trefit Látal, ale z velkého úhlu měl těžkou pozici.

V sedmé minutě hrál Litvínov přesilovku, do větší šance se nedostal, naopak Hovorka málem ohrozil Volkeho v úniku, ale na přihrávku nakonec nedosáhl. V desáté minutě dali o sobě vědět kladenští Melka s Eberlem, ale hostující brankář si vše pohlídal. Za dvě minuty zase netrefil branku Valský a 2650 fanoušků stále čekalo na první trefu mezi tři tyče.

Jaroslav Kalla z Kladna (vlevo) a Martin Hujsa z Litvínovafoto: Právo/Petr Horník

Početní výhody se dočkali i domácí. Dokonce pětatřicet sekund hráli v pěti proti třem. Až proti čtyřem ale uspěli. První gól utkání měl adresáta kapitána Pateru. Asistenci si připsal obránce Majeský, který hrál za Kladno ve čtvrtek poslední zápas, od ledna odchází hrát do Švédska za Linköping.

Drtinu trefil puk do obličeje, musel do šatny

Kladenští po vstřelené brance ožili, tyčku trefil Kalla, nejproduktivnější Rytíř v této sezóně, ale třetinu dohrávali domácí v oslabení. To sice zvládli, ale do šatny musel odjet předčasně Drtina, kterého trefil puk do obličeje, a na ledě zůstalo hodně krve. Do prostřední třetiny ale kladenský bek nastoupil.

Druhý gól zápasu také patřil domácím. Po povedené kombinaci zvýšil na 2:0 Eberle. Domácí měli nakročeno k výhře, na kterou čekali už tři zápasy. Naopak hosté po třech venkovních výhrách měli blíže k porážce.

Jiřímu Drtinovi z Kladna teče krev z úst poté, co inkasoval ránu do obličeje pukem.foto: Právo/Petr Horník

Litvínov střídal brankáře 

Začátek druhé poloviny souboje o osmé místo patřil opět Kladnu. Dragoun se nenechal odstavit od puku a bekhendem se trefil k přední tyči. Po tomto gólu Volke zamířil na střídačku a za Litvínov šel do branky Franěk. Ten dlouho s čistým kontem také nevydržel. Navíc o něj přišel při přesilovce. V oslabení ujela dvojice Lepine, Bicek a Kanaďan si připsal po dorážce první gól za Kladno v sezóně. Na konci druhé dvacetiminutovky si domácí vysloužili od fanoušků potlesk.

V padesáté minutě mohl střeleckou nemohoucnost hostů ukončit Hanzl, ale jeho únik a střela Cháberu nepřekvapila. Kladenští následně prožili dvě minuty v oslabení, ale celou přesilovku bez větších potíží ubránili. Navíc pět minut před koncem utkání se trefil Látal a Litvínov měl definitívu, z Kladna odjel bez bodu.

Kladno - Litvínov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Patera (Kalla, Majeský), 26. Eberle (Melka, Lepine), 32. Dragoun (Kalla, Hovorka), 36. Lepine (Bicek), 56. Látal. Rozhodčí: Hodek, Homola - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2650.
Chábera - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Posmyk - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Melka, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Volke (od 32. minuty Franěk) - Stříteský, Kubát, Brejčák, Jareš, Černošek, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Hanzl - Majdan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček - Smolka, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: