Hlavní obsah

Hořejší v Boleslavi nechce stínat hlavy, musí ale sehnat tři milióny

VELKÁ BÍTEŠ

Minulé pondělí přišel a dostal jasný povel: udržet klub v extralize. Václav Hořejší, generální ředitel BK Mladá Boleslav, si mohl oddychnout. Ale jen na půl. Pokuta tři milióny korun za odhalení nedostatků při listopadové kontrole, když klub nepřiznal dluhy. Tak rozhodla mimořádná valná hromada APK. "Dostal jsem úkol, na něm jsem pracoval a tohle je výsledek. Jakou jsem sehrál roli, to nevím. Kdyby to bylo za milión, tak bych byl spokojenější,“ přiznal Hořejší.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ředitel mladoboleslavského extraligového klubu Václav Hořejší při mimořádné valné hromadě APK ve Velké Bíteši.

Článek

Co říkáte na částku tři milióny? Je pro nás hodně vysoká. Báli jsme se vyloučení. Ty řády takové jsou a za určitých okolností k tomu mohlo dojít.

Měli jste náznaky, jak dopadnete? Bavil jsem se svými kolegy. Snažil jsem vysvětlit náš postoj, jak na tom jsme. Ale do poslední chvíle, jak jsem tady seděl, tak jsem nevěděl, jak to dopadne. Až teprve při hlasování to ze mě spadlo.

Pomohl vám vstřícný krok, že jste chybu přiznali? Byla tam chyba z nedbalosti. Stalo se to. Ty dokumenty byly na stole pozdě a řády hovoří jasně.

Co znamená tato pokuta pro klub? Ta částka je dost hraniční. Kdyby byla vyšší, tak by bylo daleko obtížnější se s tím srovnat. Já věřím, že se nám podaří zdroje najít a už to nějak se ctí smete ze stolu.

Dojde například na výplaty hráčů? Musíme přehodnotit cash flow, nevěděl jsem jaká je ekonomika klubu, jsem v něm teprve krátce. Musíme spočítat příjmy a výdaje, musíme se podívat, kde se dá ušetřit a kde se dají zdroje najít, aby se ještě zvýšily příjmy.

V jakou částku vy jste osobně doufal? Milión, takže je to třikrát horší. Tři milióny je hodně, ale s tím se nedá nic dělat.

Zvednete třeba vstupné? Divák by neměl doplatit na nějakou chybu, kterou udělají pracovníci klubu. Divák by neměl nést na svých bedrech, co někdo zanedbal.

Vyvodíte tedy personální zodpovědnost? Mám nějaké věci připravené, rozhodně nebudu stínat hlavy. Pokud si budou zaměstnanci plnit své povinnosti, tak šanci dostanou.

Má klub rezervy ve vedení klubu? Nemyslím si, že je špatně organizován. To by nemohl fungovat. Chyběly kontrolní organismy, aby životně důležité věci byly řádně provedeny. Došlo k chybě. Je potřeba řídit klub tak, aby se ta chyba už neopakovala. Aby nikde nebyl na stole spojován s tím, že něco zanedbal. To je důležitější, než někomu setnout hlavu.

Je to tedy poslední problém, kterou Boleslav letoš řeší u zeleného stolu? Nikdy neříkej nikdy, já bych se nerad rouhal, ale pokud tam budu, tak po tu dobu, bych byl velice nerad, aby se cokoliv podobného opakovalo, a proto jsem schopný udělat všechno.

Reklama

Související témata: