Hlavní obsah

Hudáček při premiéře dobrým výkonem Plzni k bodům nepomohl

PARDUBICE

Hokejový brankář Vladimír Hudáček měl ještě v pondělí namířeno do německého druholigového Landshutu, ale nakonec se domluvil na angažmá v Plzni a hned naskočil do branky na ledě Pardubic. Pětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa, který nahradil nemocného Romana Málka, sice předvedl proti Moelleru 41 úspěšných zákroků, ale porážce 1:2 nezabránil.

Článek

"Nabídku Plzně jsem po odchodu z Ruska uvítal. Pořád nevzdali boj o play off a to byl důvod, proč se mi ozvali. Roman Málek je momentálně marod," řekl po utkání novinářům Hudáček, který nechytal více než měsíc, protože v prosinci předčasně skončil v ruském Novokuzněcku. "Kluci odehráli dobrý zápas, kdybychom měli trochu štěstí, tak jsme tady mohli vyhrát, protože Pardubice mají trochu útlum. Bohužel nám to tam nepadalo," litoval zkušený gólman.

Bývalý hráč Jindřichova Hradce, pražské Slavie, Vítkovic, Karlových Varů, Zlína či Českých Budějovic se vrátil do Plzně po více než sedmi letech. "Plzeň chtěla v Pardubicích uspět a to byl taky jeden důvod, proč mi volali. Je tady dobrý Štelmach, ale nemá zkušenosti, tak chtěli na postu gólmana posílit. Bylo mi řečeno, že Málek je jednička a já mu budu krýt záda. Zranit se gólman může v každém zápase," uvedl Hudáček.

Reklama

Související témata: