Hlavní obsah

Hudlera asi čeká operace kotníku

PRAHA

Chirurgický zákrok v oblasti kotníku a nucený klid až do vánočních svátků hrozí vsetínskému hokejistovi Jiřímu Hudlerovi. Čerstvá posila Valachů odehrála po návratu ze zámoří jen dva extraligové zápasy, proti Třinci a pražské Slavii. Ve druhém z nich si dvacetiletý útočník Detroitu naštípl kotník a utkání nedohrál.

Článek

"Problémy s ním měl už v zámoří, proto také poslední týden v Grand Rapids nehrál," připomněl hráčův tuzemský zástupce Pavel Maršoun. "Včera mu ale v kotníku prasklo," dodal.

Podle Maršouna má Hudler na výběr dvě varianty řešení. Buď mu lékaři dají kotník na pět týdnů do sádry, nebo jej rozříznou a spojí šroubem. "Dostal by tak na tři týdny plastickou ortézu, takže do Vánoc by byl zpátky. Nejedná se prý o žádný vážný zákrok. Jeho agent Petr Svoboda teď bude jednat s Detroitem, a pokud v klubu nebudou proti, Jirka by asi zítra ve Zlíně absolvoval operaci," řekl Maršoun.

Talentovaný útočník drobné postavy patřil v obou zápasech s Třincem i Slavií k nejlepším na ledě. V pátek zaznamenal bod za přihrávku, kterou Valachům pomohl k remíze 2:2, v neděli se dvěma brankami podílel na výhře 4:3 nad vicemistry extraligy.

Reklama