Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Č.Budějovice 2:6Jihočeši překvapení nepřipustili, vyhráli na ledě Ústí vysoko 6:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Toman 0 : 1
18. Pazourek 1 : 1
21. Vak 1 : 2
26. Hřebejk 1 : 3
27. Šimánek 1 : 4
31. Houdek 2 : 4
45. Květoň 2 : 5
57. Bolf 2 : 6

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté českobudějovického Mountfieldu potvrdili svou roli favorita při utkání 5. kola extraligy a na ledě nováčka z Ústí nad Labem zvítězili 6:2. Po vyrovnané první dvacetiminutovce rozhodli Jihočeši o osudu utkání na začátku druhé části, kdy v rozmezí necelých šesti minut třikrát skórovali.

Článek

Domácí Lvi, oslabení o trojici hráčů Hořava, Janků, Martinec, začali o poznání aktivněji než vysoce favorizovaní hosté. Ve druhé minutě si do dobré pozice nabruslil obránce Zeman, k výraznějšímu ohrožení Turka se však nedostal. O chvilku později měl dobrou šanci Pazourek, českobudějovický gólman se však překvapit nenechal. Druhá polovina první třetiny již patřila hostům.

Nejprve v 10. minutě neprostřelil Přikryla z kruhu pro vhazování Hudec, po té se po chybě domácí opory za vlastní svatyní dostal do obrovské šance Brabenec, pohotově střílel do prázdné branky, ale mohutný skok Evana jeho radosti na poslední chvíli zabránil. V 16. minutě sice ještě Vak po Hudcově přihrávce netrefil dobře puk a střelou bez přípravy zamířil z ideální pozice před Přikrylem vedle, o pár vteřin později se však naskytla Jihočechům přesilovka a na její využití jim stačilo pouhých sedm vteřin. O gól se postaral Toman.

Domácím na odpověď stačili dvě minuty. Hudec nejprve chyboval ve středním pásmu, při následném přečíslení zakončoval nebezpečně Špirko, toho však vychytal Turek. Hudec ale mezitím fauloval a za 28 vteřin ho poslal zpět na led Pazourek.

Start jako uragán

Do druhé dvacetiminutovky vlétli hosté jako uragán. Vedení vrátil Mountfieldu ve 22. minutě po přihrávce Veselého rozjetý Vak, který chytře posunul puk mezi Přikrylovy betony. Krátce na to dobře kombinovali Kotrla s Mertlem, střelu prvně jmenovaného však zlikvidoval Přikryl. Ve 27. minutě se při nepřehledné situaci zničehonic ocitl puk v brance domácích a situace natolik zaskočila i sudího Rejthara, že o platnosti branky rozhodl až po konzultaci s videorozhodčím. Gól byl nakonec přiznán Hřebejkovi.

Pouhých 33 vteřin po té dovršil Přikrylův nepovedený večer střelou bez přípravy Šimánek a vyhnal brankářskou jedničku domácích na střídačku. Mezi tyče se tak poprvé v sezoně postavil Zikmund. Slovan však nerezignoval. Při čtyřminutovém trestu hostujícího útočníka Mertla za nebezpečnou vysokou hůl mohl nejprve zkorigovat z pohledu domácích hrozivé skóre Špirko, Turek byl proti. Na střelu Houdka o pár vteřin později byl však krátký a domácí byli po zbytek druhé části herně lepším týmem.

Ve 46. minutě vrátil Jihočechům tříbrankový náskok Květoň, a když domácí nevyužili ani jednu ze tří dvojnásobných přesilovek, mezi 50. a 53. minutou, bylo jasné, že Mountfield si odveze na jih Čech tři body. Konečnou podobu výsledku dal v 58. minutě po parádní křížné přihrávce Brabence obránce Bolf.

Slovan Ústečtí Lvi - Mountfield Č. Budějovice 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Pazourek (A. Novotný), 32. Houdek (Liščák) - 17. Toman (Hudec), 22. Vak (Veselý), 27. Hřebejk, 28. Šimánek (Sailer), 46. L. Květoň (Vydarený), 58. Bolf (Brabenec). Rozhodčí: Rejthar - Čížek, Prchal. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:3. Diváci: 4283.
Ústí nad Labem: Přikryl (28. Zikmund) - A. Novotný, Vágner, Houdek, Ficenc, Zeman, J. Evan, Pojkar, Zápotočný - A. Nedorost, Pazourek, Antoš - Šaffer, Liščák, Klimt - F. Mrázek, Špirko, Hašek - Míka, Heřman, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar, Bolf - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - M. Hudec, Vak, Veselý - Mertl, L. Květoň, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: