Hlavní obsah

Kladno přejelo Plzeň na jejím ledě. Třikrát rozhodovaly nájezdy

PRAHA

Šest zápasů měla v neděli na programu hokejová Tipsport extraliga, pět utkání 50. kola a jednu dohrávku 48. kola. Karlovy Vary na úvod hokejového menu porazily České Budějovice, v dalších zápasech třikrát rozhodovaly nájezdy. Vítkovice v bezbrankovém utkání se Zlínem spasil nájezdník Šedivý, soutěž zručných střelců pak vyhrály i Slavia v Pardubicích a Litvínov v Liberci. Sparta doma přejela Mladou Boleslav a Kladno překvapivě Plzeň na jejím ledě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zleva brankář Adam Svoboda a Martin Straka z Plzně a Michal Dragoun z Kladna (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Českým Budějovicím se v posledních zápasech příliš nedaří, potřebují přitom bodovat, aby udržely čtvrtou příčku zajišťující výhodnější pozici pro čtvrtfinále. Jenže v Karlových Varech se jim to nepodařilo, Jihočeši podlehli 1:3. Západočeši jsou nyní jako vyměnění, výrazně se zvedli a vytrvale si vylepšují pozici na vyrovnaném dně tabulky. Dokonce ještě živí šanci na předkolo a dotahují se na dosud desátý Třinec.  Bitvu na moravském poli nabídl souboj Vítkovic se Zlínem. Oba celky bojují o pozici v první šestce, která zaručuje přímý postup do play-off. Rekordní návštěva téměř sedmi tisíc diváků v Ostravě marně čekala na gól v normální hrací době či prodloužení, dočkala se až v nájezdech. Ty Vítkovice ovládly, rozhodující trefu si připsal Šedivý a zajistil domácím fotbalovou výhru 1:0 a dva důležité body do našlapané tabulky.

Jedenáct bodů z dvanácti možných, takové je skóre pražské Sparty s Mladou Boleslaví v letošním ročníku extraligy. Sparťané potvrdili, že jim to letos proti Středočechům jde i tentokrát, zvítězili 4:2 a přiblížili se Prezidentskému poháru. Mladoboleslavští sice dokázali v polovině utkání srovnat z 0:2 na 2:2, jenže vzápětí poslal domácí znovu do vedení Tenkrát a vítězství sparťanů v poslední části jistil Ivan Rachůnek. Boleslavi tak uniká naděje na předkolo.

Litvínov zvítězil v Liberci

Severočeské derby bylo na programu v Liberci, pod Ještěd přijel Litvínov. Chemici od začátku ledna spíše živoří, posbírali pouhých osm bodů a nejspíše je čeká boj o udržení, ale v Liberci ukázali, že není radno je odepisovat. Vyšlápli si na Liberec, který si brousí zuby na první čtyřku a vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech.  Hned tři zápasy musely rozhodovat samostatné nájezdy, tím třetím byla dohrávka 48. kola v Pardubicích, kam přijela Slavia. Východočeši sahali po vítězství ještě tři minuty před koncem, slávista Dušek ale srovnal a vynutil si prodloužení a nájezdy, které rozhodl Vondrka v sedmé sérii jako jediný úspěšný exekutor. Slavia potvrdila, že se jí na východě Čech daří, dokázala v Pardubicích vyhrát všechny zápasy v této i minulé sezóně. Poslední nedělní utkání obstaraly Plzeň s Kladnem. Indiáni chtěli na Rytíře vyzrát počtvrté v sezóně, hosté je ale dokonale zaskočili. Po bezbrankové první části začali navyšovat svůj náskok a zvítězili jednoznačně 4:0. Oplatili tak Západočechům domácí debakl 2:7. Kladno si zajistilo postup minimálně do předkola a ještě bojuje o poskočení do první šestky.

Hokejová Tipsport extraliga, 50. kolo
Karlovy Vary - České Budějovice 3:1on-line
Branky: 2. a 27. Zaťovič, 43. Sýkora - 10. Květoň.
Vítkovice - Zlín 1:0 po sam. náj.on-line
Branka: rozhodující nájezd Šedivý.
Sparta - Mladá Boleslav 4:2on-line
Branky: 2. Bližňák, 17. Pacovský, 33. Tenkrát, 43. Rachůnek - 18. Žabka, 33. Goertzen.
Liberec - Litvínov 4:5 po sam. náj.on-line
Branky: 2. Roth, 20. Kudrna, 32. Vantuch, 51. Vak z tr. střílení - 9. Stříteský, 11. Hübl, 14. Černý, 36. Frolík, rozhodující nájezd Lukeš.
Plzeň - Kladno 0:4on-line
Branky: 23. Látal, 27. Hovorka, 32. Patera, 48. Knotek.
Dohrávka 48. kola
Pardubice - Slavia 4:5 po sam. náj.on-line
Branky: 4. J. Kolář I., 23. Markovič, 43. a 55. Buchtele - 3. Kadlec, 40. a 43. Tomica, 58. Dušek, rozhodující nájezd Vondrka.

Reklama