Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 4:1Litvínov porazil poslední Karlovy Vary a dočkal se tří bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Ručinský 1 : 0
15. Kumstát 1 : 1
33. Gerhát 2 : 1
36. Hanzl 3 : 1
59. Ručinský 4 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 40. kole extraligy poslední Karlovy Vary 4:1 a po pětizápasovém čekání se dočkali tříbodové výhry. Na úspěchu Vervy v podkrušnohorském derby se dvěma góly podílel kapitán Martin Ručinský. Západočeši, na jejichž střídačce stál ještě na začátku sezony litvínovský kouč Vladimír Kýhos, prohráli počtvrté za sebou.

Článek

Již po třiceti vteřinách prověřil Mensatorovu pozornost ostrou ranou z levého křídla litvínovský kanonýr Hübl, ale karlovarský brankář si s jeho pokusem poradil. Hosté poprvé ohrozili Volkeho až v 5. minutě, kdy Zaťovič nezištně našel svého parťáka Skladaného, ten byl úplně sám před domácím brankářem, ale ani dva střelecké pokusy mu ke vstřelení branky nestačily.

Další šanci měl na hokejce Gřegořek, který tvrdě pálil od modré, ale Volke ve spolupráci se Skuhrovcem svou svatyni uchránil. Gólové příležitosti poté nevyužili Černý a Hujsa, a tak se Verva dočkala až ve 13. minutě, kdy Ručinský bekhendem se štěstím otevřel skóre. Domácí se však z vedení radovali pouhé tři minuty, poté z dorážky vyrovnal Kumstát.

V úvodu prostředního dějství byli aktivnější domácí borci, nejprve pálil Gula těsně vedle pravé tyčky, následovala šance Pojkara. Udeřit mohli hosté, ale Rohanova bomba mířila těsně nad domácí branku. Poté se předvedl exlitvínovský Kotrla, který "vykoupal" Stříteského, ale tváří v tvář Volkemu selhal.

Hosté byli aktivnější, ale když nedokázal zužitkovat Pechovu příhru Skladaný, tak začali úřadovat domácí. Nejprve Jenáček vyslal do sólo úniku Frolíka, ten ale svou šanci neproměnil. A tak si ve 33. minutě vzal ve středním pásmu puk Gerhát, vlétl do útočného pásma a propálil Mensatora. Domácí svůj náskok pojistili o tři minuty později, kdy Hanzl vypálil z levého křídla a Mensator předvedl nepříliš spolehlivý zákrok lapačkou a puk tak skončil za jeho zády.

Třetí třetina nepřinesla příliš pohledný hokej. Verva dobře střežila střední pásmo a hostující družina se nedokázala přes tento obranný val prosadit. A tak měli šance převážně opět pouze domácí. Frolík hledal před brankou Trávníčka, ten byl však faulován a nemohl tak přesně zakončit. Poté si Hübl perfektně položil Mensatora, ale zblízka nedokázal puk dostatečně zvednout. V oslabení poté příležitosti nevyužili domácí Jenáček a později hostující Mikeska. Účet zápas tak při power play hostů uzavřel Ručinský.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Ručinský (Hujsa, Jareš), 33. Gerhát (Kubinčák), 36. Hanzl (Kubát), 59. Ručinský (Černý) - 15. Kumstát (Skladaný, Pech). Rozhodčí: Mikula, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7, navíc Mocek (K. Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 4355.
Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Jareš, Gula, Kousalík, Pojkar, Skuhrovec, Havelka - Kubinčák, V. Hübl, Hanzl - Černý, Hujsa, Ručinský - Frolík, Jenáček, Trávníček - Majdan, Gerhát, Maxa. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Karlovy Vary: Mensator - Gřegořek, Schusser, Lučka, Mocek, Gulaši, Gründling, Prošek, M. Rohan - Kumstát, Pech, Košťál - Zaťovič, T. Sýkora, Skladaný - Zucker, T. Klíma, Kotrla - Dej, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: