Hlavní obsah

Na Slavii se hrálo o první místo, na ledě to ale vidět nebylo

PRAHA

Atraktivní souboj o první místo v extralize, upozorňovalo se všude před úterním zápasem hokejistů Slavie Praha s Pardubicemi. Necelých sedm tisíc diváků, z nichž značná část podporovala východočeský tým, se však ve vysočanské O2 Areně většinu hrací doby nudila. K vidění byl jen urputný boj svázaný defenzivní taktikou, postrádající prvky hokejové krásy.

Článek

"Oba týmy se snažily především hrát dobře vzadu, proto moc šancí v zápase nebylo. Bylo to už hodně o taktice, takové jako v play-off," obhajoval předvedený výkon asistent trenéra Slavie Jiří Kalous. "O vyznění zápasu asi hodně rozhodl první gól. Byla to spíš taková urputná bitva," přiznal jeho protějšek Václav Sýkora.

Pardubického kouče především mrzely neproměněné příležitosti jeho svěřenců. "To bylo asi rozhodující. Podruhé za sebou jsme nedokázali využít šance, kterých jsme tentokrát ani moc neměli. Slavia předvedla větší zkušenost. My jsme začali až s příliš velkým respektem, aktivita v útoku měla být větší. Zdůrazňovali jsme hráčům, aby přidali a víc bruslili," vykládal Sýkora na pozápasové tiskové konferenci.

Pucher si vyčítal svou šanci

Největší příležitost hostí promarnil Peter Pucher, když jel v 28. minutě při oslabení sám na brankáře. "Byla to moje chyba, málo jsem puk zvedl, a brankář se rychle přesunul," kál se po zápase slovenský forvard. Po jeho chybné přihrávce se vzápětí puku zmocnila dvojice Beránek, Hruška a prvně jmenovaný otevřel skóre. "Měl jsem předtím raději podržet puk za brankou a získat trochu čas. Vyřešil jsem to špatně," sypal si popel na hlavu Pucher.

"Všichni se baví o tom, že Pardubice měly šance a my po jejich zaváhání dali gól. Ale my jsem na tom byli ještě před měsícem podobně. Nic nám do branky nepadalo a naopak jsme často zbytečně inkasovali. Teď hrajeme mnohem víc defenzivně a má to úspěch," pochvaloval si kapitán Slavie Josef Beránek.

Bednáře zastoupil Beránek

Právě veterán slávistické kabiny patřil nakonec proti Pardubicím k hrdinům zápasu, když první gól vstřelil sám a na další přihrál. Dokonale tak zastoupil obvyklého kanonýra Jaroslava Bednáře, kterého schvátila chřipka.

"Mužstvo má několik dalších dobrých hráčů, Roman Červenka a David Hruška patří k nejlepším střelcům v lize," vyzdvihoval však spoluhráče a nijak velký význam nepřisuzoval ani faktu, že je jeho tým zhruba po dvou měsících opět v čele soutěže. "Je to dobré spíš pro psychiku hráčů, celková atmosféra v kabině se ale nijak nezměnila."

Reklama

Související témata: