Hlavní obsah

Na trestání hokejových faulů se nic nemění

PRAHA

Disciplinární tresty v hokejové extralize se budou nadále vynášet podle způsobu a druhu zákroku, nikoliv podle toho, jak vážné následky utrpí faulovaný hráč. S návrhem změnit regule přišel na zasedání Asociace profesionálních klubů (APK) zástupce pražské Sparty, ale neuspěl.

Článek

"Na toto téma byla debata poměrně bouřlivá," připustil v rozhovoru pro internetový server hokej.cz ředitel APK Stanislav Šulc. "Nakonec jsme se ale shodli, že disciplinárka zůstane u stávající metodiky. Fauly budeme posuzovat podle způsobu a druhu zákroku. Děláme to tak už sedm let. Zatím tato praxe zůstane v platnosti," dodal Šulc k návrhu Sparty, která momentálně kvůli zraněním postrádá řadu hráčů.

Asociace dnes rovněž projednávala otázku začlenění hráčů ze zámořské NHL do extraligy v případě stávky, kterou by příští rok mohlo vyvolat vyjednávání o nové kolektivní smlouvě. Konkrétní stanovisko by však k celé věci, stejně jako k návrhu o případném uzavření nejvyšší soutěže, měla zaujmout až na příštím zasedání, které se uskuteční 15. prosince.

Reklama