Hlavní obsah

O trenérech hokejistů Pardubic by mělo být jasno do týdne

PARDUBICE

Do týdne by mělo být jasno o složení trenérského týmu hokejistů Pardubic, kteří jako obhájci titulu nepostoupili do play-off extraligy. Současné dvojici Vladimír Bezdíček a Petr Hemský vyprší smlouvy na konci dubna. Novou smlouvu nedostali ani čtyři hráči, mezi nim i rekordman v počtu startů v nejvyšší soutěži Ladislav Lubina.

Foto: Sport.cz

Pardubice mají za sebou neúspěšnou sezónu.

Článek

Moeller naopak prodloužil kontrakty s dvanácti hráči ze stávajícího kádru, včetně slovenského brankáře Jána Lašáka.  Generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý o výsledcích úterního jednání představenstva klubu informoval na oficiálních stránkách.

"Uplynulá sezóna byla zhodnocena jako výrazně neúspěšná. Už od průběhu února a března činíme kroky pro to, aby příští ročník byl daleko lepší," řekl Kusý serveru www.hcpce.cz.  Přispět k tomu má i řada hokejistů, kteří s klubem ve vyrovnaném boji o play-off nakonec neuspěli.

Lašák nebude moci odejít

Na nových kontraktech se s Moellerem dohodli vedle Lašáka také obránci Jan Snopek, Petr Čáslava, David Havíř, Tomáš Linhart, Martin Vágner a útočníci Tomáš Blažek, Petr Sýkora, Miroslav Hlinka, Petr Koukal, Jan Kolář a Jan Starý. O Lašáka prý Pardubice nepřijdou ani v případě nabídky z NHL. "Máme smluvně ošetřeno, že neodejde ani v případě zájmu ze zámoří nebo z Ruska," dodal Kusý k Lašákově nové víceleté smlouvě.

Na delší dobu se upsal klubu i kapitán Blažek, který je věrný pardubickým barvám celou kariéru a načne v prvním týmu už patnáctou sezónu. Další útočník Petr Sýkora, jenž se vrátil v průběhu ročníku po desetizápasové epizodě v Washingtonu, měl ještě platný kontrakt do konce nadcházejícího ročníku a prodloužil ho o další dva roky. "Byla to jedna z podmínek jeho návratu z NHL," upřesnil Kusý.

Lubina končí, Mikeska nereaguje

Devětatřicetiletý útočník Lubina naopak svou sbírku 910 startů v nejvyšší soutěži v dresu Pardubic už nerozšíří. "Pro sezónu 2006/07 není Láďa na soupisce, smlouva mu končí k 30. dubnu 2006. Nejednáme s ním o prodloužení hráčské smlouvy, ale jsme s ním ve styku ohledně jeho trenérské budoucnosti," podotkl Kusý.

Klub by měl opustit nejproduktivnější hráč předešlé sezony Michal Mikeska. "Jeho agent se nám neozval, aby odpověděl na naši nabídku a otázky," řekl Kusý. Končí také Lubomír Korhoň a obránce Petr Mudroch, o něhož mají údajně zájem Karlovy Vary. Bez kontraktu je i slovinský útočník Tomaž Razingar, jehož však Pardubice nadále chtějí. "Tomaž ale chce počkat, až bude známé složení trenérů pro příští sezónu. Jasněji by mělo být do týdne. Pak se budeme zabývat finanční otázkou," připojil Kusý.

Dvě nové posily zatím klub tají

Generální manažer nevylučuje ještě další změny v týmu. "Ostatní hráči, kteří v minulé sezoně oblékali dres Pardubic, mají podepsané platné kontrakty na nadcházející sezonu. Nevylučujeme ale, že i v těchto případech dojde ke změnám," uvedl. Pod smlouvou jsou Robert Kántor, Andrej Novotný, Jan Čaloun, Tomáš Rolinek, Michal Tvrdík, František Mrázek, nebo reprezentační gólman Adam Svoboda. Ten hostoval nejdříve v ruské Ladě Togliatti a po krátkém návratu do Pardubic dochytal sezonu ve švédském celku Timra.

Loňský mistr si už zajistil služby jednoho obránce a jednoho útočníka, jejichž jména tají. "Jedná se o dva velmi kvalitní hokejisty, jejich jména ale budeme moci prozradit až prvního května, protože do konce dubna jim běží kontrakty v jiných klubech," vysvětlil Kusý s tím, že Východočeši pracují i na dalším posílení.

Podle návrhu Kusého a prezidenta klubu Ondřeje Heřmana mají Pardubice na stole pět až sedm variant na řešení otázky na postu trenérů. "Ve všech ale počítáme s tím, že jeden člověk ve složení trenérské dvojice, popřípadě trojice, bude z Pardubic. To je jedna ze zásadních podmínek představenstva. Tou další je zapojení našich juniorů do týmu," dodal Kusý.

Reklama

Související témata: