Hlavní obsah

Pardubice s přispěním Bartka zopakovaly výsledek z finále 2003

PRAHA

Nejvyššího vítězství od dubna 2003 dosáhli hokejisté Pardubic na ledě pražské Slavie. Před necelými osmi roky vyhráli dokonce stejným poměrem 5:1 a vyrovnali tehdy stav finálové série play off na 3:3, ale poslední krok neudělali. Dnes Pražany po všech stránkách zcela jasně předčili i díky dvěma gólovým trefám útočníka Martina Bartka.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Pardubic oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

Bartek načal i zakončil brankový účet Eatonu. První gól slovenského forvarda byl však z kategorie kuriózních s ohledem na to, že přišel jen pár vteřinek poté, co sám Bartek rozezvučel předchozí ranou tyčku slávistické branky. "Tohle se mi opravdu ještě nestalo. Bylo to rychlé a nastartovalo mě to. Myslím, že i mužstvo," řekl Bartek novinářům.

První přesilovka, první gól, lepší start si ani nemohli hosté přát než vedení od páté minuty. "Chtěli jsme hlavně už konečně vyhrát, protože jsme měli poslední zápasy těsně prohrávali. Už byl nejvyšší čas zabrat. Chtěli jsme dát rychle góly, což se podařilo. Měli jsme tři šance, dali tři góly a pak už se hrálo snadněji," řekl Bartek, jehož tým před dnešním soubojem prohrál šest z posledních sedmi zápasů.

I přes tuto nelichotivou bilanci byla ve výkonu hostů patrná velká lehkost, což ostře kontrastovalo s velmi špatným výkonem Slavie. Jako kdyby Východočeši nechali myšlenky na špatnou sérii před Prahou. "Ta mužstva proti nám nedominovala, jen po našich chybám bral většinou body soupeř. Dnes jsme hráli zodpovědně a dali góly, to byl předtím největší problém," vysvětlil Bartek.

Nemrzí ho, že nezavršil hattrick

Díky tříbodovému zisku ho ani nemrzelo, že nestihl završit hattrick, byť dva góly měl na kontě krátce po polovině zápasu. "Bylo by to pěkné, ovšem nijak zvlášť na to nemyslím. Měl jsem tam ještě jednu nebo dvě šance, ale brankář mi to chytil. Nijak mě to však nemrzí, bylo už hlavně potřeba vyhrát," zdůraznil Bartek.

Kromě dvou tref přidal i asistenci a se 30 body ze 35 zápasů za 13 branek a 17 asistencí je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem týmu. "Proto mě brali, abych pomohl mužstvu v ofenzívě. Já osobně jsem si musel zvyknout za českou extraligu, ale je třeba v tom teď i nadále pokračovat," vytyčil si Bartek.

Dnes bodoval již šestý zápas po sobě, do nedávné série kanadské hvězdy Sidneyho Crosbyho, která se zastavila na čísle 25, má však ještě daleko. "Takhle bych to neporovnával. Je hezké, že dělám body, ale ta série může kdykoliv skončit. Někdy se trápíte, máte vyložené šance, ale ne a ne dát gól. Někdy to tam naopak padne snadno."

Do libeňské O2 areny doprovodilo svůj tým jako obvykle mnoho pardubických fanoušků a jejich miláčci je tak nejlepším možným způsobem pozvali na nedělní duel pod širým nebem proti Kometě Brně. "Doufám, že přijdou, budou z toho mít velký zážitek a všichni dohromady si to užijeme," uvedl Bartek.

Reklama

Související témata: