Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:3Pardubice slavily po dvou letech výhru nad Karlovými Vary

KARLOVY VARY

Hokejisté Pardubic zvítězili v 16. kole extraligy na ledě Karlových Varů 3:2 a radovali se tak z úspěchu ve vzájemném zápase s Energií po dvou letech. Od domácího vítězství v říjnu 2008 dokázal úřadující šampion do dneška vybojovat při pěti porážkách v duelech s mistrem z roku 2009 jen čtyři body v nastavení.

Článek

V úvodu byli aktivnější domácí a po střele Kumstáta pomohla brankáři Svobodovi tyč. Následné úvodní přesilové hry z obou stran proběhly bez větších brankových příležitosti. Na rozšířené kluzišti karlovarské ledové plochy se zpočátku obě mužstva spíše hledala. Vzájemné oťukávání skončilo v 9. minutě, kdy po nezištné přihrávce Hrušky otevřel skóre Dej.

Vzápětí se snažil v poloze klečícího střelce puk za gólmana hostí protlačit Pech. V 15. minutě se dostali ke slovu hosté. Rákos se natlačil před domácí branku a zády k Mensatorovi efektně zavěsil pod horní tyč. Branku však musel potvrdit až videorozhodčí.

Ve druhé třetině začali hosté Energii přehrávat a postupně se v šancích ocitli Kolář a Špirko, který tísněn karlovarským obráncem bekhendovou střelou otočil stav v prospěch Pardubic. Západočeši se snažili odpovědět a aktivní byla především elitní formace. Na pozorného Svobodu však nevyzrál Skuhravý ani Kumstát.

Hosté pozorně bránili modrou čáru a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Nebezpečné střely Starého a Somíka ještě mířili mimo Mensatorovy tyče, ale pak se Somík přeci jen dočkal, když ve 37. minutě dorazil Špirkovu střelu a opět to bylo bekhendem.

Poslední dějství se odehrávalo v režii domácích. Energie přitlačila soupeře do obranného pásma a v 52. minutě v přesilové hře zdramatizoval závěr obránce Nosek. Domácí pak měli i 40 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem, ale Pech zamířil jen do tyče. Pozorný hostující gólman již změnu skóre nedopustil, i když měl další možnost Pech. Domácím nepomohla ani minutu a půl trvající power play.

HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Dej (D. Hruška), 52. Nosek (Skuhravý) - 15. Rákos (Radil), 25. Špirko (Somík, Jillson), 37. Somík (Špirko, Pineault). Rozhodčí: Hradil, Polák - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4405.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Sailer - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Dej, Skladaný - Cyganov, Kuběna, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Radil, Rákos, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata: