Hlavní obsah

Pardubický Zohorna rozhodl parádním sólem

LITVÍNOV

Pardubický hokejový útočník Tomáš Zohorna rozhodl o vítězství Východočechů v Litvínově, když devět minut před koncem zápasu projel s pukem přes půl kluziště a elegantně překonal brankáře Jaroslava Hübla.

Článek

„Po střídání jsem si sjel pro kotouč a čekal jsem na spoluhráče, jestli přijede na střed. Bohužel stál u mantinelu, tak jsem se snažil dostat sám přes jednoho protihráče. Pak jsem zkusil kličku  obránci i poslednímu bránícímu hráči a objevil jsem se sám před brankou,“ líčil šťastný střelec.

Jeho zakončení bylo parádní. „Udělal jsem fintu, kterou nacvičuji v tréninku. Všiml jsem si, že gólman nechal v bráně trochu místa. Naznačil jsem bekhend a přehodil jsem si puk na forhend a vystřelil nad vyrážečku. V kabině mi hned kluci hlásili, že mě ta trefa bude něco stát do kasy,“ pokračoval Zohorna.

„Byl to můj nejhezčí gól v sezóně a možná i v kariéře. Doufal jsem, že bude vítězný. Myslel jsem na to, abychom vedení 3:2 udrželi,“ uvedl dvaadvacetiletý útočník, který má na svém kontě v této sezóně už třináct zásahů.

Zklamání panovalo na litvínovské straně. „Soupeř jel čtyřikrát sám na bránu. To prostě nejde, takhle se o play off nehraje,“ kroutil hlavou brankář Jaroslav Hübl. Útočník Peter Jánský, který ve druhé třetině dostal Litvínov do vedení na 2:1, připojil: „Měli jsme dost šancí, ale neproměnili jsme je. Nakonec jsme si zápas prohráli sami nekoncentrovaností.“

Reklama

Související témata: