Hlavní obsah

Rýsuje se návrat z NHL. Kotalík trénoval s Budějovicemi a klub řeší papíry

PRAHA

Rodí se návrat z NHL do extraligy. V pondělí nazul Aleš Kotalík brusle a trénoval. Ale ne v Americe, šel na led v Českých Budějovicích. Proč? Před pár dny ho Buffalo zapsalo na listinu volných hráčů, poté ho posílal klub na farmu do Rochesteru, kde se hraje nižší AHL. Český útočník volí jinou variantu - Evropu. Nyní se řeší dohoda a všechny náležitosti kolem. Pokud vše dopadne, na jihu Čech získají velkou posilu.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník řeší, kde zakotví. Podle něj osobně jsou Budějovice prioritou. Však také zde naskočil do nejvyšší české soutěže. I samotný klub není proti. "Hrozně rádi bychom ho tu přivítali, dnes s námi po příletu začal trénovat, vše je teď odvislé na administrativě. Samozřejmě také musíme najít s Alešem společnou řeč na podmínkách," potvrdil Sport.cz Josef Zajíc, sportovní manažer klubu.

„Měl jsem spoustu možností, kam jít. Bylo tam Rusko, Švýcarsko i české kluby. Jednoznačnou prioritou jsou pro mě Budějovice. Neviděl jsem jinou možnost, než se vrátit domů. Chci týmu pomoci,“ řekl Kotalík pro denik.cz.

František Výborný, trenér Českých Budějovic
"Věřím, že bude za nás hrát, ale zatím se musí doladit technické věci, smlouva a další. V neděli jsem s ním po zápase mluvil a plácli jsme si. On připouštěl, že mu Buffalo nedá šanci, ale nevěřil, že to bude až takto, když ho nepustili do žádného zápasu. Teď se vrátil, doufám, že to dopadne, ale dokud nebude stát na lajně v dresu, tak můžete těžko něco říkat."

Kotalík má ještě na jednu sezónu platný kontrakt v NHL, a to na tři milióny dolarů. V nesledovanější hokejové soutěži světa odehrál 542 zápasů a nasbíral 284 bodů za 136 gólů a 148 přihrávek. V 34 utkáních play-off dosáhl na 6 branek a 9 asistencí.

„Situace je taková, že Buffalo netrvalo na tom, že musím jít hrát do farmářského týmu do Rochesteru. Uvědomovali si, že se nezachovali fér, tak byli ochotni mě pustit do Evropy. Buffalo mi musí plnit v každém případě smlouvu. Pak jsou dvě možnosti. Buď evropský klub zaplatí nějakou kompenzaci a Buffalo už na mě nebude mít práva. Druhá možnost je, že evropský klub nezaplatí nic a Buffalo si mě bude moci v případě potřeby stáhnout. Teď je v jednání, za jakých podmínek budu moci v Budějovicích nastoupit. Jakmile bude vše papírově vyřešené, tak jsem připraven hrát,“ dodal bronzový medailista z olympijských her 2006 v Turíně.

Reklama

Související témata: