Hlavní obsah

Slavia poslala loňského hrdinu Málka do Plzně

PRAHA

Brankářský mág Roman Málek loni vydláždil hokejové Slavii cestu k premiérovému titulu, letos neměl v Růžičkově týmu na růžích ustláno. A musel se pakovat. Novým domovem 26letého reprezentanta bude až do konce letošní sezóny Plzeň, předposlední celek aktuálního pořadí extraligy. Naopak do metropole míří útočník Aleš Krátoška a gólman Zdeněk Šmíd.

Foto: Foto PRÁVO/Václav Jirsa

Brankář Roman Málek ještě v dresu Slavie.

Článek

"V poslední době jsme měli dva kvalitní a vyrovnané brankáře, a bylo potřeba tuto situaci nějak řešit," řekl pro Sport.cz generální manažer Slavie Vladimír Růžička. Protože klub nutně potřeboval posílení útoku, vyhlédla si Slavie Aleše Krátošku, který už klubu výrazně pomohl k loňskému titulu.

Po sezóně zpátky

Po sezóně se však útočník musel vrátit zpátky do z Plzně. "Točíme teď tři útoky, takže náš výběr byl jasný a o Aleše jsme velmi stáli. Navíc jsme získali i kvalitního gólmana v podobě Zdeňka Šmída, juniorského mistra světa z roku 2000," vysvětlil Růžička, podle něhož klub o odchodu Málka jednal pouze s Plzní.

"Jiné varianty ani nepřicházely v úvahu, protože prioritou pro nás bylo získání Krátošky," dodal Růžička s tím, že od počátku se v případě Málka jednalo o hostování, na přestup v Edenu ani nepomysleli. "Roman je natolik kvalitní gólman, že by byla hloupost se jej zbavit  natrvalo. V Plzni bude do konce dubna 2004 a prvního května už s ním zase počítáme," uzavřel šéf slávistické kabiny.

Nové posily budou hrát již zítra

Málek začal sezónu v reprezentaci, pak jej ale z extraligové i národní svatyně odstavily problémy s třísly a výborná forma slávistického náhradníka Lukáše Hronka. Ten definitivně zabral Málkovi místo po prosincovém derby se Spartou.

Krátoška se Šmídem by měli se Slavií odjet už k úternímu utkání do Litvínova, Málek zase s Plzní do Vsetína.

Reklama

Související témata: