Hlavní obsah

Sparta podporuje dárce krve, proti Kladnu byla sama jak po transfúzi

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty v posledních dnech aktivně podporují dobrovolné dárcovství krve. Na zápas 20. kola extraligy proti Kladnu mohli dokonce fanoušci, kteří darovali krev, přijít zdarma. V útrobách holešovické T-Mobile Arény se těchto obětavých příznivců ve středu sešlo přes tisícovku, ale stejně jako další fanoušci v barvách Sparty museli spolknout porážku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hokejisté Kladna před brankou Sparty

Článek

Trenér úřadujícího mistra Marian Jelínek podrobil po zápase svůj tým kritice. „Připadalo mi, že jsme na té transfúzi snad byli dneska. Odehráli jsme špatné utkání, s výkonem jsme velmi nespokojeni,“ tvrdil Jelínek na tiskové konferenci po zápase, ve kterém Sparta nechala odpočívat tradiční brankářskou jedničku Tomáše Dubu. „Tomáš přijel unavený z reprezentační akce, proto jsme dali šanci Šteflovi. Předvedl nadprůměrný výkon,“ zhodnotil Jelínek náhradníka v brance. Duba byl s národním týmem do neděle na turnaji Karjala v Helsinkách.

Sivek: Tohle by ustálo tříletý dítě

Sparta předváděla po reprezentační pauze mdlý hokej, pochvalu zasloužil snad jen autor dvou branek Michal Sivek. Ovšem jen do 52. minuty, kdy se u mantinelu vrhl na kladenského Pavlase a po výměně názorů s rozhodčím dostal trest do konce utkání. „Byly na mne fauly a pak jsem se tam srazil s nějakým juniorem. Když po takovým šťouchanci spadne, tak ať jde do posilovny. Protože tohle by ustálo tříletý dítě,“ rozčiloval se Sivek po zápase.

Sestava 20. kola hokejové extraligy podle Sport.cz:
R. Turek (Č. Budějovice-3x v sestavě kola) - J. Hunkes (Liberec), R. Jareš (Znojmo-3) - J. Kalla (Kladno-3), M. Sivek (Sparta), P. Kumstát (K. Vary-4).

Na druhou stranu ale uznal kvality soupeře. „Byli dneska lepší a zasloužili si vyhrát. Na nás hrají vždycky dobře, body dělají hlavně s námi,“ dodal Sivek na adresu Kladna Sivek. S výsledkem byl pochopitelně spokojen i asistent Kladna Petr Kasík. „Zápasy se Spartou mají vždy zvláštní atmosféru. Přijeli jsme sem s úmyslem postavit hru na dobré obraně, což se nám myslím podařilo. Musím pochválit mužstvo, že třikrát dokázalo dotáhnout nepříznivý výsledek,“ řekl.

Reklama

Související témata: