Hlavní obsah

Sparta zdolala Brno, dvakrát se trefil Sacha Treille

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v 5. kole skupiny o udržení v extralize Kometu Brno 4:0 a i potřetí v play out doma vyhráli. Kometa naopak ani v třetím duelu mimo svůj led nebodovala.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Autor gólu Sparty Petr Ton (čelem) se raduje se spoluhráčem Michalem Brošem. Ilustrační foto.

Článek

V zápasu týmů, které vstupovaly do nadstavby bez hrozby baráže, se dvakrát trefil francouzský útočník Sacha Treille, jenž se do sestavy vrátil do dvou zápasech po zranění. Gólman Tomáš Pöpperle udržel v druhém utkání na vlastním ledě v řadě čisté konto.

V úvodu bylo znát, že oba celky dohrávají sezonu jen z povinnosti. Jak Sparta, tak Kometa hrály možná až příliš uvolněně. Diváci se nedočkali jediné kloudnější akce a první třetina více než co jiného připomínala tréninkový zápas. Kometa si za celých dvacet minut nevytvořila větší šanci.

Na straně Sparty zaujala na dlouhou jen souhra na jeden dotek mezi Hromasem s Kafkou z 15. minuty, kterou ale Hovi zvládl vykrýt. Domácí ale 54 vteřin před koncem první třetiny v přesilovce přece jen otevřeli skóre, když Kratěna přihrál Bartánusovi a Hovi už se nestihl přesunout.

Druhá dvacetiminutovka zlepšení nepřinesla. Kometa měla největší šanci hned v jejím úvodu, když ujel Jankovič a Pöpperle na poslední chvíli lovil puk pod svými betony. V přesilovce pak vystřelil z otočky Širokovs, ale střela šla těsně mimo.

Druhou branku Sparta přidala v 34. minutě. Unikajícího Tona sice fauloval Malec, ale sparťanský útočník stihl zadovkou přihrát Sachovi Treillemu, který puk poslal za Hoviho.

Francouzský útočník pak na začátku třetí části v 44. minutě vstřelil v přesilovce i třetí sparťanskou branku. Na 4:0 zvýšil v 49. minutě Hromas, který zároveň využil třetí přesilovou hru Sparty v zápase.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 5. kolo:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Bartánus (Kratěna, Chmelíř), 34. S. Treille (Ton), 43. S. Treille (Ton, Gulaši), 49. Hromas (Philipp, Gulaši). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváci: 2160.
Sparta: Pöpperle - Macholda, Gulaši, Philipp, Husák, Chmelíř, O´Brien - Ton, D. Výborný, S. Treille - Kratěna, Broš, Bartánus - Luňák, Kafka, Hromas - Pacovský, Pavel, O. Látal. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Brno: Hovi - Ostrčil, Bičánek, Mojžíš, Malec, R. Stehlík, Dlapa, Protivný, Štindl - Erat, Širokovs, Kvapil - Hubáček, R. Procházka, Balej - Dlouhý, Polodna, Houdek - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata: