Hlavní obsah

Sparta zkrotila Piráty z Chomutova a vévodí tabulce. Jako ve fotbalu

Praha
Aktualizováno

Srdce sparťanských fanoušků plesá! Stejně jako ve fotbalu i v hokejové Tipsport extralize figuruje jejich tým v čele soutěže. V utkání 12. kola Pražané porazili nováčka z Chomutova přesvědčivě 4:0 a v pozici lídra vystřídali liberecké Bílé Tygry, kteří svůj zápas s Vítkovicemi hrají až v úterý a mají navíc ještě další duel k dobru. Také v dalších nedělních zápasech se radovali domácí, ovšem až po samostatných nájezdech: Třinec udolal hokejisty Mladé Boleslavi 4:3, Litvínov porazil Olomouc 3:2 a Plzeň v rozstřelu Zlín rovněž 3:2.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Cingel ze Sparty se raduje z gólu proti Chomutovu.

Článek
Fotogalerie

Chomutovský trenér Vladimír Růžička se znovu objevil v O2 areně, kde dříve vedl Slavii, ale návrat mu zhořkl. Sparťané položili základ k výhře nad jeho týmem již v úvodní třetině. Skóre otevřel už po 66 vteřinách Piskáček a do první přestávky se trefili ještě Cingel a Jaroslav Hlinka.

Brankář Tomáš Pöpperle vychytal všechny střelce hostí včetně kanonýra Romana Červenky a udržel poprvé v sezóně čisté konto. Čtvrtý gól přidal Pirátům na cestu v prostřední části Buchtele. Chomutov tak v bojích o extraligové body nedal Spartě resp. Pöpperlemu v součtu se sezónou 2013/14 počtvrté za sebou ani jedinou branku.

Rozstřely svědčily domácím týmům

Ani tři přihrávky nejproduktivnějšího hráče mladoboleslavského týmu Tomáše Urbana a vedení 3:2 krátce před koncem normální hrací doby nestačily hokejistům z města automobilů v Třinci na víc než jeden bod. Finalisté minulého ročníku odvrátili porážku v oslabení druhým gólem Jiřího Polanského v čase 59:47 a nájezdy nakonec v šesté sérii rozhodl Vladimír Dravecký.

Oceláři potvrdili, že se jim doma proti Mladé Boleslavi daří: vyhráli deváté z posledních deseti utkání.

Plzeňští hokejisté - podobně jako jejich fotbaloví kolegové v sobotu proti Zlínu - nakonec vyhráli, ale nadřeli se. Domácí Ondřej Kratěna neproměnil trestné střílení, hosté dvakrát srovnali a gól Petra Holíka v čase 56:10, díky němuž si odvážejí ze západočeské metropole bod, jim pomohl se odlepit ze dna tabulky. Tajenku nakonec vyřešili v nájezdech Nicholas Johnson a Ján Sýkora, zlínští střelci na brankáře Polívku nevyzráli.

Podobný průběh měl i duel v Litvínově. Mistra dostal do vedení dvanáctým gólem ve dvanáctém utkání nového ročníku Viktor Hübl, ale Hanáci dokázali v dalším průběhu dvakrát vyrovnat a bodovali již podeváté za sebou. Rozstřel potom rozhodl Lukeš.

Hokejová Tipsport extraliga - 12. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 18. a 60. Polanský, 5. Meidl, rozhodující nájezd Dravecký - 26. Holub, 34. D. Výborný, 49. Pacovský
Sparta - Chomutov 4:0
Branky: 2. Piskáček, 14. Cingel, 18. J. Hlinka, 36. Buchtele
Plzeň - Zlín 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 46. Kubalík, 51. Indrák, rozhodující nájezd Johnson - 50. Kubiš, 57. P. Holík
Litvínov - Olomouc 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 28. V. Hübl, 45. Jánský, rozhodující nájezd Lukeš - 40. Vodný, 55. Buc

Reklama

Související témata: