Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 1:4Vítkovice otočily derby v Třinci, který doma znovu selhal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Štefanka 0 : 1
0. Burger 0 : 2
0. Sýkora 0 : 3
0. Bolf 1 : 3
0. Kaňa 1 : 4

TŘINEC

Hokejisté Třince prohráli v nedělním 36. kole extraligy s Vítkovicemi 1:4 a už přes pět týdnů čekají na domácí výhru v normálním čase. Po Bolfově gólu obhájci titulu sice vedli, ale vicemistr v repríze loňského finále odpověděl třemi zásahy v rozmezí šesti minut a i potřetí v sezóně úřadujícího šampiona porazil. Vítkovičtí v Třinci naplno zabodovali po šesti utkáních a odčinili tak páteční debakl 0:6 se Slavií.

Článek

Namlsán páteční výhrou po devíti kolech začal Třinec aktivně i krajské derby, ale vyjma tlaku v útočném pásmu z toho neprofitoval. První velkou gólovou šanci naopak Oceláři nabídli v 11. minutě zapomenutému Klimkovi, který však zblízka Hamerlíka nepřekonal. Domácí se dále tlačili před Málka, ztroskotali na něm však Bonk i Květoň.

Věci se ve Werk Aréně začaly dít až ve druhé části. Domácí se přece jen dočkali vedoucí branky, když Málkovi propadla střela Lojka za záda a Bolf puk už jen posunul do klece.

Zápas ale nabral nečekaný směr. Po srážce dvou třineckých spoluhráčů na vlastní modré čáře sice sólový nájezd Szturce gólem neskončil, ale jakoby tato situace symbolizovala, že mistr dnes nemá svůj den. Vzápětí se totiž v přesilovce před Hamerlíkem vynořil Štefanka a nenápadným bekhendem mezi betony vyrovnal.

Třinec mohl okamžitě kontrovat, ale Varaďovu stoprocentní šanci znovu zneškodnil Málek. Hosté v další přesile převrátili skóre. I 33 sekund trvající výhoda dvou hráčů v poli Ostravanům stačila, aby vyšachovali bránící trio a neproduktivnější vítkovický hráč Burger přesným příklepem z levého křídla ukončil po sedmi týdnech svůj střelecký půst. Mistra knokautoval Sýkora, který po vítkovickém brejku třetím gólem v rozmezí šesti minut zvýšil na 3:1 pro hosty.

Třinec se ještě nepoddal, do poslední části znovu vlétl jako vítr. Ostřížek bombou rozezvonil břevno, sólo a kličku Klimenty si zase vychutnal výtečný Málek. Svůj ortel si však domácí podepsali nevyužitou přesilovkou pět na tři, v níž rovné dvě minuty marně hledali střeleckou parketu a až na Květoně Málka ani neprověřili.

Přišel tak trest. Tomáš Káňa ze vzduchu tečoval Kudělkovo nahození a zpečetil výhru Vítkovic.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Bolf (Lojek) - 30. Štefanka (Klimek), 33. Burger (Ujčík, J. Káňa), 36. J. Sýkora (Húževka), 51. T. Káňa (Kudělka, Húževka). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:12, navíc McGregor (Třinec) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 4147.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Bolf, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Cartelli, Hudec - Orsava, Bonk, Varaďa - Klimenta, D. Květoň, M. Hořava - Kohn, Polanský, Adamský - Hrňa, Ostřížek, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Kasík, Koma, Punčochář, Ovčačík, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - T. Káňa, Húževka, J. Sýkora - Šedivý, Strapáč, J. Káňa - Svačina, Štefanka, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: