Hlavní obsah

Životní gól, jásal po vítězné trefě do sítě Mountfieldu sváteční střelec Ondráček

Zlín

Předpovědi, že ve čtvrtfinálové sérii mezi Zlínem a Hradcem Králové bude padat málo gólů, se naplnily hned v úvodním duelu. Drama, které skončilo v řádné hrací době 1:1, rozhodl na konci páté minuty prodloužení útočník Moravanů Jiří Ondráček.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský útočník Petr Čajánek a brankář Hradce Pavel Kantor v úvodním čtvrtfinálovém duelu play off.

Článek

„Skóroval jsem sice loni v sedmém finále s Plzní, ale v něm jsme nakonec padli. Takže tento gól považuju za svůj životní. Vždyť jsem spíš sváteční střelec. Dostal jsem perfektní přihrávku od Jirky Marušáka a povedlo se mi trefit se pod Kantorovu ruku," zářil pětadvacetiletý forvard. Zaplatit do společné kasy prý nic nehodlá. „Jsem pokladník, takže taxy určuju já," smál se.

Vzápětí už ovšem krotil euforii. „Máme v sérii první důležitý bod, avšak náš výkon nebyl zdaleka optimální. Bylo znát, že jsme hráli zápas po dlouhých deseti dnech," připomněl Ondráček.

Lepší jen v přesilovkách

Zlínský asistent Juraj Jurík s ním souhlasil. „Hradečtí byli důrazní a důsledně nás napadali. Nakonec jsme využili jednu z mála soupeřových chyb. Lepší než hosté jsme ovšem byli pouze v přesilovkách," tvrdil.

Ani kouč Mountfieldu Peter Draisaitl nebyl z výkonu svého mužstva nadšený. „Pokud chceme přes Zlín přejít, musíme dodržet taktiku celé utkání. To se nestalo, střídali jsme velmi dobré pasáže s mnohem horšími. Musíme se z tohoto utkání poučit, uděláme všechno pro to, abychom druhé střetnutí ve Zlíně zvládli," předsevzal si.

Obránce Hradce Peter Mikuš litoval prohraného buly před vítěznou trefou Zlína. „Pak jsme se bohužel rozestoupili a nechali jsme Ondráčkovi až příliš prostoru. Velká škoda, že se nám nepovedlo po vyrovnání na 1:1 z pár nadějných akcí vstřelit druhou branku. I středeční střetnutí bude asi o jednom či dvou gólech, snad budeme tentokrát šťastnější my," doufal slovenský bek.

Postoupí do extraligového semifinále Zlín, nebo Hradec Králové?
Zlín
69,2 %
Hradec Králové
30,8 %
Celkem hlasovalo 2364 čtenářů.

Reklama

Související témata: