Hlavní obsah

Favoritem Zlaté hokejky je Lang

PRAHA

Ve znamení soutěže Česko hledá Superstar bude probíhat sobotní vyhlášení 36. ročníku ankety Zlatá hokejka. Desítka nominovaných se totiž na pódiu karlovarského hotelu Thermal objeví společně s finalisty populárního televizního pořadu.

Foto: Cap's Corner

Robert Lang (vlevo) v českém dresu.

Článek

Český hokej letos nezaznamenal pronikavý úspěch na reprezentační úrovni, na MS v Praze vystavili stop domácímu týmu už ve čtvrtfinále Američané. O zviditelnění se ale pravidelně starali čeští hráči v NHL.

Největší naděje na prvenství si tak může dělat především forvard Detroitu Robert Lang, který v první polovině ankety, jejíž uzávěrka byla 15. ledna, vedl o jedenáct bodů před obhájcem trofeje Milanem Hejdukem. "Robert přistane v pátek dopoledne v Praze a okamžitě jede do Varů, protože si chce zahrát golf," prozradil Vladislav Hamrla z pořádající agentury H production.

Vysoko by se mohli umístit také útočníci Jaromír Jágr, Patrik Eliáš nebo gólman Tomáš Vokoun. "Jsem poprvé mezi desítkou a jsem za to vděčný," svěřil se strážce branky Nashvillu, který se však přiznal, že žádné z nových idolů české pop music nezná.

"Zaslechl jsem nějaká jména, ale nedovedu si k tomu přiřadit obličeje. Snad to ale nebude vadit. Budu na pódiu dělat, co mi řeknou," usmíval se Vokoun, jenž se na anketních lístcích, které posílali hlasující trenéři a novináři, objevil společně s dalšími 54 hokejisty.

Přímý přenos TV Nova začíná v sobotu ve 20:00. Moderátory akce budou Laďka Něrgešová a Ondřej Brzobohatý. "O Zlatou hokejku je neskutečný zájem. Mohli bychom překonat rekordy ve sledovanosti," přál si Hamrla.

10 NOMINOVANÝCH
Josef Beránek (Slavia Praha)
Patrik Eliáš (New Jersey Devils)
Milan Hejduk (Colorado Avalanche)
Jaromír Jágr (New York Rangers)
Pavel Kubina (Tampa Bay Lightning)
Robert Lang (Detroit Red Wings)
Martin Ručinský (Vancouver Canucks)
Tomáš Vokoun (Nashville Predators)
David Výborný (Columbus Blue Jackets)
Marek Židlický (Nashville Predators)

Reklama