Hlavní obsah

Kladno se vrací do extraligy skromně a s buldokem

KLADNO

Vyhnout se baráži o udržení a dobrým hokejem udržet znovu pobuzený divácký zájem, taková jsou přání nováčka extraligy z Kladna Návrat po roční pauze do nejvyšší soutěže neprovázejí žádná silná slova. "Musíme začít skromně, sbírat bod po bodu. Hlavně nemít starosti se sestupem," tvrdí kouč Zdeněk Müller.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Hokejisté Kladna se vracejí do extraligy po jednoleté pauze.

Článek

Tým se vrací mezi elitu s novým názvem HC Rabat Kladno, přičemž symbolem klubu se stává buldok překousávající hůl, který se objeví i na modrobílých dresech.

"Je to houževnatý a urputný pes. My bychom rádi předváděli takový hokej," slibuje manažer Otakar Černý a pochvaluje si: "Sponzorská smlouva je podepsána na tři roky, což nám dává solidní jistotu do budoucna a jsme finančně silnější než v minulosti."

Ještě se hledá útočník

Kladenskými posilami jsou obránci Malena (Jihlava) a V. Čech (Havířov), do útoku přišli Slováci Lažo (Slovan) a J. Štefanka (K. Vary). Nejvýraznějšínm letním odchodem je asi Finkovo angažmá v polské Osvětimi.

"Doplnili jsme tým hráči střední generace a ještě chceme získat útočníka," říká trenér, aniž jmenuje libereckého Jankovýcha. "Nejsme typickým nováčkem, většina hráčů má extraligové zkušenosti a všichni se těší na zápasy s elitou," zdůrazňuje Müller, jehož čeká debut v nejvyšší soutěži.

"Každý trenér takovou příležitost vítá. Pro mě je navíc příjemné, že můžu trénovat doma," říká bývalý útočník, jenž s Kladnem zažil pět prvenství v lize.

Změří síly i s Jágr teamem

První přípravný zápas odehraje Kladno 25. července proti Ústí nad Labem. Celkem program tvoří 13 duelů, včetně exhibice proti Jágr teamu 13. srpna. "Je nutné si už v srpnu vybudovat u soupeřů respekt," podotýká kapitán Josef Zajíc.

Z pohledu kouče byla loňská sezóna v první lize těžší, než ta, která Kladno čeká. "Pořád jsme hráli pod tlakem. Jediným cílem byl postup. Věřím, že to letos bude jednodušší," říká Müller, jehož svěřenci v pondělí před polednem stihli první trénink na ledě. A Zajícovu bradu hned zdobil čerstvý šrám. "To mi udělal Špelda. Každý začátek je těžký. Kromě tržné rány mám ještě šest puchýřů," směje se.

Reklama

Související témata: