Hlavní obsah

Jágr se dostává po zranění do formy. Povede jednou českou reprezentaci?

PRAHA

Vydařený návrat po zranění prožívá Jaromír Jágr v Kontinentální lize. Čtyři zápasy a osm bodů, taková je jeho bilance. Tři utkání nehrál pro nespecifikované zranění, nyní je ale ve formě, což ukazuje i jeho postup v tabulce kanadského bodování, je třináctý. Před ním jsou z Čechů už jen Josef Vašíček a Roman Červenka.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

„Miluju hokej, co nejdéle ho chci hrát, ale záleží na zdraví,“ řekl v televizním rozhovoru osmatřicetiletý kladenský odchovanec pro ruský Sportbox.ru, kde také pověděl, kdo jsou v současnosti nejlepší hráči na světě.

Podle Jágra to jsou Alexander Ovečkin a Sidney Crosby. A Alexander Radulov, nejproduktivnější hráč KHL? „Rád vidím, že mu takto hraje. Má opravdu hodně talentu a energie. Bylo by zajímavé vidět, jak by hrál, pokud by se vrátil do Ameriky,“ řekl také útočník Omsku, který se nevyhnul už tradiční otázce ohledně konce kariéry. „Zatím o tom neuvažuji, možná jde o moji poslední sezónu, ale opravdu to teď nevím.“

I když další vývoj okolo hráče spjatým s číslem 68 není jasný, šéf Avangardu Omsk chválou nešetří. Podle Anatolije Bardina patří Jágr mezi pět nejlepších hráčů historie. „On je velkým příkladem pro mladé hráče. Nedivil bych se, kdyby v budoucnu trénoval Omsk nebo českou reprezentaci,“ citoval před dvěma týdny Sport-Express hlavu Omsku.

Body od návratu po zranění
12. prosinecOmsk - Barys Astana 3:2Jágr 2+0
22. prosinecOmsk - Chabarovsk 4:0Jágr 1+2
24. prosinecCSKA Moskva - Omsk 5:4snJágr 0+1
26. prosinecDinamo Minsk - Omsk 3:4Jágr 1+1

V sibiřském klubu vévodí statistikám ale někdo jiný. Před sezónou přišel do mužstva Roman Červenka ze Slavie, dal přednost KHL před NHL. Zatím může být spokojen. Celkově mu v bodování patří čtvrtá příčka. V 35 zápasech vstřelil 20 gólů a na stejný počet nahrál.

O tři body méně má Josef Vašíček z Jaroslavle, který se před reprezentační pauzou blýskl pěti asistencemi v jednom utkání. Mezi nejproduktivnější české hráče patří i obránce Karel Rachůnek, který je mezi beky celé ligy na třetím místě.

O pozici nejlepšího střelce v KHL bojoval Lukáš Kašpar z Astany, ale kvůli nataženým tříslům nehrál. Začátkem listopadu byl přitom dokonce první. „Nepamatuji, že by mi to takto střílelo,“ usmíval se na reprezentačním srazu před Karjala Cupem.

Bodování v KHL
1.Alexander Radulov (Ufa)55 (15+40)
4.Roman Červenka (Omsk)40 (20+20)
6.Josef Vašíček (Jaroslavl)37 (17+20)
13.Jaromír Jágr (Omsk)30 (14+16)
14.Jan Marek (CSKA)30 (11+19)
19.Karel Rachůnek (Jaroslavl)29 (6+23)
23.Lukáš Kašpar (Astana)27 (16+11)

Reklama

Související témata: