Hlavní obsah

Karlovy Vary kvůli ekonomické krizi už nejednají o startu v KHL

DAVOS

Hokejisté Karlových Varů se v příštím ročníku Kontinentální ligy nepředstaví. Vedení ruské soutěže, v níž hrají i týmy z Lotyšska, Běloruska a Kazachstánu, kvůli světové ekonomické krizi přerušilo jednání o rozšíření ligy. V rozhovoru pro deník Sport to řekl generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Článek

"Na poslední schůzce se dohodlo, že vzhledem k situaci, která nastala na světovém finančním trhu, odkládáme jednání o dva měsíce. Další schůzka by měla být až koncem února," řekl Vaněk.

Účastníci KHL podle něj nyní řeší vlastní problémy. "Sami se dostali do velkých potíží a momentálně se přistoupení jakéhokoliv evropského klubu do soutěže stalo až bodem číslo dva. Bod číslo jedna je udržet stávající ligu na vysoké úrovni. Aby všechny kluby, které ji hrají, měly dostatek financí," uvedl karlovarský generální manažer v Davosu, kde český vicemistr startuje na Spenglerově poháru.

Západočeši mají podle Vaňka i nadále zájem v KHL v budoucnosti startovat a budou v jednáních pokračovat. Momentálně ale žádnou další iniciativu vyvíjet nebudou, ani nejednají se sponzory, kteří by se na startu českého celku v soutěži podíleli. "Teď jsme naprosto na bodě nula. Musíme počkat, jak se dohodneme s vedením KHL. Od toho se bude odvíjet všechno další. V tuto chvíli proto nic neřešíme. Čekáme až na tu schůzku koncem února a pak uvidíme," podotkl Vaněk.

Reklama

Související témata: