Hlavní obsah

Omsk po sedmi výhrách podlehl Mytišči v prodloužení

MOSKVA

Nejlepší tým Kontinentální hokejové ligy Atlant Mytišči v pátek ukončil sedmizápasovou vítěznou sérii Omsku. Avangard v souboji dvou nejúspěšnějších mužstev sezony podlehl 3:4 po samostatných nájezdech. Na dvou gólech domácích se asistencemi podílel Jaromír Jágr.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr

Článek

Omsk v utkání ani jednou nevedl a ještě v polovině třetí třetiny navíc prohrával 1:3. O první branku Avangardu se postarala na začátku třetího dějství přesilovková formace Jágr, Bondarev, Pestunov, jež také v 54. minutě zařídila vyrovnání po předchozím snížení Čerepanova.

V nájezdech se svým typickým bekhendovým blafákem blýskl další Čech Jakub Klepiš, jeho trefa však svěřencům Wayna Fleminga na bonusový bod nestačila. Ve čtvrté sérii rozhodl Mozjakin.

Jágr vylepšil svou bilanci v KHL na deset gólů a sedm asistencí a dostal se v kanadském bodování před nejproduktivnějšího Čecha Jana Marka, jemuž před dnešními zápasy patřilo třetí místo.

Jako jediný z českých hokejistů v pátek v soutěži skóroval útočník Ladislav Kohn, jenž pomohl k vítězství Nižněkamsku 3:2 nad Novokuzněckem. Dynamo Moskva pod vedením trenéra Vladimíra Vůjtka zvítězilo 2:0 v Minsku.

KHL:
Omsk - Atlant Mytišči 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Jágr 0+2), Togliatti - Novosibirsk 3:2 v prodl., Voskresensk - MVD Balašicha 1:3, Kazaň - Chabarovsk 4:2, Nižněkamsk - Novokuzněck 3:2 (za domácí Kohn 1+0), Dinamo Minsk - Dynamo Moskva 0:2.

Reklama

Související témata: