Hlavní obsah

Účast Slovanu v KHL ničí slovenskou extraligu. Klubům hrozí krach a soutěži zánik

Bratislava

Slovenské extraligové kluby jsou v hlubokém mínusu. Odchod Slovanu Bratislava do Kontinentální hokejové ligy (KHL) situaci ještě zhoršil. Ubylo diváků a příjmy extraligových klubů dramaticky klesly.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

O Slovan mají fanoušci na Slovensku obrovský zájem. Tamní extraliga ale skomírá.

Článek

Díky obrovskému zájmu diváků si Slovan v KHL mohl dovolit prodávat vstupenky v aukci na play off za nevídaných 45 až 60 eur (1100 až 1500 Kč). Naproti tomu počet diváků na slovenských extraligových stadiónech klesal. Televize Markíza upozornila, že s klesajícím počtem diváků, klesal také zájem sponzorů. „Návštěvnost tragicky poklesla. Pokud se hokej nemá hrát pro diváky, tak pro koho vlastně?" položil řečnickou otázku prezident žilinského klubu Rastislav Johanes.

Některé kluby se tak podle televize dostaly na pokraj krachu. Mnozí manažeři extraligových klubů připustili, že slovenská extraliga může zanedlouho zaniknout. Hlavní město podle nich odčerpává velké množství peněz, které domácí soutěží chybí. Vedení slovenského hokeje však nevidí hlavní problém v odchodu Slovanu do KHL, ale ve špatném hospodaření extraligových klubů v minulosti.

Pokud by se slovenskou extraligu nepodařilo zachránit, kluby by se mohly připojit k některé ze zahraničních ligových soutěží nebo k některé nadnárodní lize. Přání hrát společnou soutěž se slovenskými kluby už údajně projevilo několik polských týmů.

Slováci v minulosti navrhovali obnovení společné česko-slovenské ligy, vedení českého hokeje však tuto možnost odmítlo.

Reklama

Související témata: