Hlavní obsah

Budějovický Mountfield nasadí v Ufě čtyři útoky

UFA

Hokejisté českobudějovického Mountfieldu už mají za sebou oficiální trénink v dějišti premiérového zápasu Ligy mistrů. Na ledě nové arény v ruské Ufě byli téměř hodinu a trenér Ernest Bokroš vzápětí potvrdil, že do večerního zápasu (vzhledem k časovému posunu u nás bude 16 h) pošle čtyři útoky a před brankářem Turkem se chystá točit sedm obránců.

Článek

„Na ledě jsme neřešili žádné taktické věci, to jsme si nechali na odpolední přípravu. Spíš šlo o to, aby si hráči osahali prostředí a rozhýbali se. Útočník Hřebejk měl sice z domácí soutěže naražený bok, ale rozbruslení ukázalo, že zápasovou zátěž zvládne, takže v útočných formacích nemusíme dělat změny a v pozici třináctého forvarda bude připraven Gulaš,“ uvažoval trenér Ernest Bokroš, jenž z obránců nechá mimo hru zřejmě Frola.

Bokrošovi chybí v Ufě asistent Jan Tlačil, jenž s mužstvem nemohl odcestovat kvůli administrativním problémům. Podle zákulisních informací odevzdal pas na ruskou ambasádu kvůli udělení víza, jenže se mu nevrátil. „Pro mého kolegu je to velice nepříjemná situace. Myslím ale, že to na hráče a na chod střídačky nebude mít žádný vliv. Předpokládám, že se tam s námi postaví manažer Látal a v případě potřeby pomůže,“ říká trenér budějovického celku.

Mikeska sledoval trénink Ufy ze střídačky

Téměř hodinu na ledě strávili i hráči domácího Salavatu Ufa, včetně největší hvězdy Radulova. Chyběl jen český legionář Mikeska, který se zraněnou pravou rukou sledoval dění ze střídačky. Nyní tráví hodně času u internetu, a tak by mohl trenéru Michaljovovi, jehož portréty zdobí v ulicích reklamu na minerální vodu, poskytnout dost informací o hře Českých Budějovic. „Spíš se vyptávali na Budějovice kluci,“ přiznává.

„V posledních zápasech se trápily, což je samozřejmě pro nás lepší, ale mají kompaktní tým a pokud by se s nimi prohrálo, tak za trest asi nevylezeme z báze,“ podotkl s úsměvem Mikeska, jenž si dobře uvědomuje, že Ufa je považována za jednoho z favoritů nové soutěže. „Máme jasně stanoven cíl, postoupit do finále Ligy mistrů a dnes se k tomu musí udělat první krok,“ dodává další legionář Leoš Čermák.

Utkání budeš řídit dvojice hlavních finských rozhodčích Laaksonen, Partanen.

Předpokládané sestavy:
Ufa: Jeremenko - Kirill Kolcov, Tverdovskij, Proškin, Šadilov, Blaťák, McCarthy, Černov - Radulov, Taratuchin Nurdtinov - Pěrežogin, Těreščenko, Vorobjev - Antipov, Konstantin Kolcov, medvěděv - Grigorenko, Gordějev, Čermák - Sidjakin.
České Budějovice: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Mucha, Vydarený, Macháček - Kotrla, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - M. Hudec, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Mertl, Hřebejk.

Reklama

Související témata: