Hlavní obsah

Crosby dohrával NHL se zlomeninou, na MS bude chybět

PITTSBURGH

Hokejové mistrovství světa v Moskvě bude bez kanadské hvězdy Sidneyho Crosbyho. Devatenáctiletý kanadský útočník po vyřazení Pittsburghu z play-off NHL prozradil, že poslední měsíc hrál se zlomeninou v levé noze, a nyní si chce dopřát klid na zotavení. Nejproduktivnější hráč základní části zámořské soutěže tak nebude na šampionátu obhajovat vítězství v kanadském bodování, které loni v Rize ovládl jako nejmladší hokejista v historii MS.

Článek

"Hrozně jsem se těšil, že znovu nastoupím za Kanadu, zvlášť v Moskvě, kde jsem si vždycky chtěl zahrát," uvedl v sobotu Crosby na internetové stránce Penguins. V jejich dresu nasbíral v tomto ročníku NHL 120 bodů za 36 branek a 84 asistencí a stal se nejmladším držitelem Art Ross Trophy všech dob.

Zranění nohy utrpěl zhruba před měsícem při blokování střely. "Myslím, že se to stalo v zápase s Montrealem," řekl Crosby k utkání, které se hrálo 16. března. "První dva týdny to pořádně bolelo. Pak se to začalo hojit a bylo to lepší. Chce to čas. Moji hru to ale nijak neovlivnilo," tvrdí hlavní hvězda Pittsburghu, který si díky ní poprvé po šesti letech zahrál v play-off.

V bojích o Stanley Cup odehrál ještě pět zápasů, v nichž Penguins vypadli s Ottawou. Crosby se neobává, že by se uplynulé týdny mohly podepsat v budoucnosti na jeho zdraví. "Byl jsem ujištěn, že se to nijak nezhorší. Samozřejmě chci hrát co nejdéle, ale také jsem chtěl pomoct týmu," prohlásil Crosby.

Zranění prý neovlivní ani jeho přípravu na další sezónu. "Měsíc si odpočinu a věřím, že pak to bude dobré," řekl útočník, který bude kanadskému výběru citelně chybět ve snaze napravit loňské čtvrté místo.

Reklama

Související témata: