Hlavní obsah

Kovář: Rychlý gól se mnou nezamával, ale bohužel byl rozhodující

Předvedl kvalitní výkon a ukázal, že se mu v posledních zápasech s Ruskem opravdu daří. Český brankář Jakub Kovář sice dostal v utkání mistrovství světa od Rusů dva góly, jenže právě on držel dlouho šance národního týmu na možný obrat. Bohužel v zápase inkasoval už po 24 vteřinách, kdy jej překonal Perežogin.

Foto: Petr Josek, Reuters

Pěrežogin překonává českého gólmana Kováře.

Článek

Nepoznamenal vás trochu ten rychlý gól?

Trochu jsem se bál, aby to tak nebylo, ale nezamávalo to se mnou. Přece jen už člověk za  kariéru pár takových gólů dostal. Bohužel to nakonec byl rozhodující gól v celém zápase.

Dokážete popsat, jak se to stalo?

Sám nevím. Tak nějak jsem hlídal, kam by to mohl před bránu nahrát. A on vyjel zpoza branky, udělal takovou rychlou otočku a hodil mi to na druhou tyčku.

Druhé brance v oslabení jste už přílš šancí zabránit neměl...

Se štěstím jsem lapačkou vyškrábl tu první střelu a snažil se rychle přesunout, ale byl jsem už strašně daleko.

Vnímal jste na ledě hvězdu soupeře Jevgenije Malkina?

Já se jím nijak nezaobíral, ale samozřejmě člověk pokaždé pocítil, když byl na ledě. Jeho útok pokaždé předvedl něco nebezpečného.

Porážka nakonec vlastně nic moc neřešila...

Asi jsme v hlavách trochu měli, že díky tomu, že jsme zvládli koncovky zápasů s Dánskem, Norskem či Lotyšskem, tak jsme si zajistili to, že jsme nemuseli s Rusama hrát o všechno, což nám trošku pomohlo.

Co se dá říct o dalším soupeři?

Zápas s Německem bude hodně důležitý. Klidně se může stát, že to bude zápas o postup do play-off. Takže nás čeká možná ještě důležitější zápas než čtvrtfinále.

Reklama