Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Židlický chce posílit reprezentaci na MS

Stockholm
Aktualizováno

Českou hokejovou reprezentaci by na MS ve Stockholmu mohl posílit Marek Židlický. Šestatřicetiletý obránce jedná o nové smlouvě s New Jersey a vše je prý na dobré cestě. Podle asistenta trenéra Josefa Palečka vyjádřil Židlický touhu se k národnímu týmu připojit, ten je na něj ochotný čekat zhruba do 10. května.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Trenér Alois Hadamczik (vlevo) hovoří s obráncem Markem Židlickým na tréninku v Moskvě.

Článek

„S Markem jsme mluvili a o účasti na šampionátu projevil velký zájem. Řekl nám, že vede jednání o nové smlouvě a mohl by ji brzy podepsat," prohlásil Paleček v sobotu dopoledne. O Patriku Eliášovi, dalším hráči Devils, který je zatím bez smlouvy, zatím zprávy nemá.

Židlický by se národnímu týmu mimořádně hodil. Je prototypem ofenzivního obránce, kterých moc Hadamczik v kádru nemá. Mimořádně platný by navíc mostecký rodák byl v přesilových hrách. Židlický startoval už na pěti šampionátech, v roce 2005 získal ve Vídni zlato, v roce 2011 v Bratislavě bronz.

Český tým zatím zapsal na soupisku jednadvacet hráčů, zbývají tak čtyři volná místa. Jedno z nich by měl zaplnit brankář Ondřej Pavelec, ve Stockholmu čekají na šanci i útočník Petr Koukal a obránci Jakub Krejčík s Markem Trončinským. Jisté je, že pokud by přicestoval Židlický, jeden z obránců by se na soupisku nevešel.

Pavelec v péči fyzioterapeuta Koláře

Pavelce však dál trápí zdravotní problémy, které nechce blíže specifikovat. Kvůli nim dnes vynechal dopolední rozbruslení týmu před zápasem se Švédy, navíc se svěřil do péče fyzioterapeuta Pavla Koláře, který do Stockholmu přicestoval v pátek večer.

"Včera večer a během dneška mě měl na starosti. Doufám, že se to zlepší a budu moct hrát. Nechci předbíhat, je ještě spousta času. Byl bych hrozně rád na ledě, ale nedá se nic dělat. Tak se to prostě vyvrbilo," prohlásil Pavelec a dál drží v tajnosti, co přesně ho trápí. "Zkušenosti s podobným zraněním nemám, ale nerad bych to říkal. Stejně je to prakticky jedno, záleží jen na to, jestli jsem připravený a to teď nejsem."

Reklama

Související témata: