Hlavní obsah

Burish z Chicaga označil Prongera za největšího idiota v NHL

PHILADELPHIA

Boje na bitevním poli o hokejový Stanley Cup už vyhasly, ale slovní přestřelky mezi některými hráči Chicaga a poražené Philadelphie ještě neskončily. Nepřítelem číslo jedna byl po celé finále pro hokejisty Chicaga především obránce Chris Pronger a někteří borci si do obrovitého zadáka neopomněli rýpnout ani po skončení série při oslavách triumfu Blackhawks.

Foto: Shaun Best, Reuters

Chris Pronger v objetí se spoluhráčem z Philadelphie Richardsem

Článek

"Já si myslím, že Chris Pronger je největší idiot v lize. Toho chlapa nemůžu ani vystát. Doufám, že už ho neuvidím a když ano, tak mu rovnou jednu natáhnu," prohlásil útočník Chicaga Adam Burish.

Je pravda, že Pronger nepatří kvůli svému nekompromisnímu stylu hokeje, kdy u mantinelů rozdává drsné rány na hranici pravidel, mezi oblíbené hráče v NHL. Na druhou stranu je s podivem, že takové vyjádření vypustí z úst hráč, který si kroutí teprve třetí plnou sezónu v NHL a letos neodehrál ani 30 utkání.

Však si to také Pronger nenechal líbit. "Asi nemá na práci lepší věci, když něco takového prohlásí pět minut po vítězství ve Stanley Cupu," divil se před hloučkem novinářů.

A hned se jich zeptal: "Hrál ten kluk vůbec ve finále?" Když jeden z žurnalistů poznamenal, že Burish zasáhl jen do tří zápasů finálové série, jen se obr ve službách Philadelphie a držitel několika individuálních trofejí v NHL hořce pousmál: "No páni!"

Vzápětí reagoval držitel Stanley Cupu z roku 2007 a čerstvý olympijský vítěz i na výhrůžku, že jej Burish chce při další možné příležitosti inzultovat. "A kde to bude? V nižší soutěži?" ironicky poznamenal na adresu dosavadní kariéry svého soka.

Reklama