Hlavní obsah

Claude Lemieux podepsal zkušební kontrakt se San Jose

SAN JOSE

Třiačtyřicetiletý hokejový útočník Claude Lemieux se přiblížil návratu do kanadsko-americké NHL. Vedení San Jose s ním podepsalo smlouvu o zkoušce, přestože čtyřnásobný vítěz Stanleyova poháru v prestižní soutěži pět let nehrál.

Článek

Lemieux se k hokeji nedávno po dlouhé pauze vrátil, předtím hájil v sezóně 2003/04 barvy švýcarského Zugu. Ostřílený veterán, který má na kontě 20 odehraných sezón v NHL a byl vždy znám pro svůj nekompromisní styl hry, podepsal před pár dny smlouvu s klubem Asijské ligy China Sharks.

V klubu ze Šanghaje, který je farmou San Jose Sharks, odehrál Lemieux dva zápasy, aby tak zjistil, zda je schopen se do hokeje naplno vrátit. S 80 góly devátý nejlepší střelec v historii play-off NHL je dobrým přítelem generálního manažera Žraloků Douga Wilsona, jenž je znám svou slabostí pro veterány s velkými jmény.

Někdejší držitel Conn Smythe Trophy stihl během kariéry v NHL odehrát 1197 zápasů, v nichž si připsal 379 gólů a 406 přihrávek. V play-off přidal 233 startů s bilancí 158 bodů za 80 přesných tref a 78 asistencí. Stanley Cup vyhrál Lemieux s Montrealem (1986), New Jersey (1995), Coloradem (1996) a v roce 2000 znovu s New Jersey. Působil také ve Phoenixu a v Dallasu.

Reklama