Hlavní obsah

Crosby byl v NHL vyhlášen první hvězdou měsíce listopadu

NEW YORK

Hokejový útočník Sidney Crosby z Pittsburghu byl vyhlášen první hvězdou měsíce listopadu v zámořské NHL. Vedle lídra kanadského bodování soutěže byli oceněni také gólman Carey Price z Montrealu a obránce Dustin Byfuglien z Atlanty.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Sidney Crosby (vpravo) se raduje z gólu v síti Islanders.

Článek

Crosby v uplynulém měsíci ovládl statistiky, když ve 14 zápasech nasbíral 26 bodů za 12 branek a 14 asistencí. Celkem bodovala třiadvacetiletá hvězda NHL ve třinácti zápasech za sebou, což je nejdelší série v této sezoně. Produktivitu NHL vede Crosby se 41 body za 18 tref a 23 asistencí.

Price jako druhá hvězda listopadu vychytal ve 12 zápasech osm výher, měl průměr 1,59 inkasované branky na zápas, úspěšnost zákroků 95,2 procenta a třikrát udržel čisté konto. Celkově je třiadvacetiletý gólman s úspěšností 93,2 procenta v NHL třetí, s průměrem 2,04 gólu na zápas pátý, se čtyřmi nulami druhý a se 14 výhrami se dělí o prvenství Jimmym Howardem z Detroitu.

Byfuglien si připsal ve 14 listopadových duelech 17 bodů za šest gólů a 11 přihrávek. Zaznamenal také devět kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Pětadvacetiletá letní posila Atlanty z Chicaga je s 27 body za deset tref a 17 asistencí nejproduktivnějším bekem NHL a celkově mu patří 13. místo.

Reklama