Hlavní obsah

Gretzky má obavy o budoucnost NHL

TORONTO

Optimismem šetří při úvahách o budoucnosti zámořské NHL možná nejlepší hokejista všech dob Wayne Gretzky. V den, kdy byl poprvé v historii zrušen celý ročník soutěže, legendární hráč připustil, že nevidí příliš reálně možnost brzkého skončení sporu o podobě nové kolektivní smlouvy mezi hráči a majiteli klubů.

Článek

Během minulé výluky v roce 1994 stál Gretzky na straně hráčů, dnes je spolumajitelem týmu Phoenix Coyotes a spor vnímá z jiné perspektivy.

"Tohle není dobré," řekl Gretzky na tiskové konferenci, která se konala poté, co generální komisionář NHL Gary Bettman oznámil oficiální zrušení sezóny.

"Myslím, že do září neproběhne mnoho jednání. Doufejme, že se mýlím. Snad všichni pochopí, že je lepší začít hrát hokej alespoň v říjnu, než nehrát vůbec. Doufám, že obě strany budou jednat, ale můj vnitřní instinkt mi říká, že se teď nějaký čas nebude dít nic. Všichni ztrácíme, je to strašný pocit, protože všichni milujeme hokej," pokračoval Gretzky, jenž se během sporu striktně odmítal zapojit se do jednání.

Předpokládá, že v hokejových městech jako Toronto, Vancouver nebo Montreal budou lidé zuřit, ale nakonec jich stejně přijde do ochozů 18000 a televizní pořad 'Hokejová noc v Kanadě' bude mít obrovskou sledovanost.

Upozornil však na jiný problém. "Ale nám jde o města, jako jsou Phoenix, Miami a Los Angeles, kde jsme se tvrdě snažili vybudovat hokeji pozici a teď jsme tam zklamali fanoušky i sponzory. Až čas ukáže, jestli se nám podaří tyto lidi získat zpět. Je před námi velmi těžká cesta," řekl.

Reklama