Hlavní obsah

Hejduk v Coloradu září, překonal metu dvaceti gólů

DENVER

Útočník Colorada Milan Hejduk si připsal další jubilejní trefu. Poté co 19. ledna oslavil 300. branku v kariéře, ve čtvrtečním utkání proti Dallasu vsítil dvacátou branku v letošní sezóně a pomohl Lavinám k výhře 3:2. Hokejisté Avalanche uspěli podruhé v řadě a po předchozích čtyřech nezdarech se naladili na vítěznou notu. Hejduk byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Článek

Hejduk ve čtvrtek nejprve ve druhé třetině srovnal stav na 1:1 a necelých sedm minut před koncem zápasu nahrál na vítězný gól Cody McLeodovi. "Turco nechal více odkrytou horní část branky, tak jsem mu to tam poslal," popsal český útočník první gól Avalanche pro The Denver Post.

"Pomáhá mně, že hraji se samými skvělými hokejisty," nechal se slyšet Hejduk po utkání. "Snažil jsem se být v zápase trpělivý a vyplatilo se," pochvaloval si dvaatřicetiletý křídelní útočník, jenž má na svém kontě již 638. kanadský bod za 305 gólů a 333 asistencí. Rodák z Ústí nad Labem skóroval již ve čtvrtém zápase za sebou a je na druhém místě v klubovém bodování.

Devět sezón v řadě tak nastřílel Hejduk minimálně dvacet branek. Pouze ve svém premiérovém ročníku NHL 1998/99 vsítil čtrnáct gólů. Nejvíce se Hejdukovi dařilo v sezóně 2002/03, kdy získal 98 bodů za 50 branek a osmačtyřicet přihrávek.

Colorado je letos ve vyrovnané Západní konferenci na 14. pozici s 51 body a ztrátou čtyř bodů na šesté místo. V lednu se Lavinám přílič nedařilo, když ze třinácti zápasů zvítězili jen čtyřikrát. Z šesti domácích zápasů od 16. ledna navíc vyhráli jen jedinkrát, avšak proti lídrovi Severozápadní divize Calgary. Do nového měsíce vstoupily Laviny úspěšně.

Reklama

Související témata: