Hlavní obsah

Hemský zřejmě na MS nepojede, potřebuje se doléčit

EDMONTON

Česká hokejová reprezentace se bude muset na mistrovství světa v Kanadě s největší pravděpodobností obejít bez Aleše Hemského. Útočník Edmontonu odstoupil ze sobotního utkání NHL v Calgary kvůli naraženému kolenu a nehrál ani další duel svého týmu. Navíc má už delší dobu také potíže se zápěstím, vyhlídky na jeho start na šampionátu jsou tak dost mizivé.

Článek

"Měl jsem zájem přijet, jenže mám potíže se zápěstím a ramenem, takže to moc dobře nevidím," řekl Hemský pro deník Edmonton Sun s tím, že se mu těžko povede dát včas do pořádku. "Potřebuji alespoň tři týdny nebo měsíc vysadit, abych se mohl dát dohromady. S tím se nedá hrát," dodal zklamaný hráč.

Kolize s obráncem Calgary Regehrem mu tak zřejmě definitivně ukončila sezónu. "Když hrajete proti nejlepším obráncům soupeře, tak s něčím takovým můžete počítat každý rok. Je to jejich práce. A pro nás útočníky je to zase výzva. Měl jsem i horší roky," cituje Edmonton Journal Hemského, jenž letos zažil bodově druhou nejlepší sezónu v NHL a byl vyhlášen nejužitečnějším i nejpopulárnějším hráčem Oilers.

Ani jeho skvělé výkony však nepomohly Edmontonu do play-off. "Je frustrující nepostoupit do play-off dva roky po sobě... Ale je tu řada mladých hráčů, kteří ještě půjdou výkonnostně nahoru. Mám to tu hodně rád, uvidíme, jak se nám povede příští rok," dodal Hemský, jenž si zahrál mistrovství světa před třemi lety ve Vídni.

Letos bude šampionát bez něj, ale mohli by se v Kanadě představit další hráči Edmontonu. Obránce Pitkänena by rádi viděli v týmu trenéři Finska, o Grebeškova se zajímají Rusové, útočník Robert Nilsson je zase v hledáčku švédského týmu. Jenže Nilssona, stejně jako Cogliana a Gagnera, jež přicházejí v úvahu do kanadského kádru, hodlají funkcionáři Oilers uvolnit do Springfieldu, kde by měli pomoci místnímu týmu v bojích AHL.

Reklama

Související témata: