Hlavní obsah

Hokejisté Rangers se zajímají o Kaberleho a Výborného

NEW YORK

Jedenáct dní před vypršením termínu pro přestupy se v hokejové NHL vynořují zajímavé spekulace o výměnách českých hráčů. Podle amerického listu New York Post se New York Rangers velmi zajímají o obránce Toronta Tomáše Kaberleho a údajně by také rádi získali útočníka Davida Výborného z Columbusu. Na druhou stranu by klub z Manhattanu mohl opustit Jaromír Jágr.

Článek

Rangers usilovně shánějí schopného a tvořivého obránce. Sondovali situaci také kolem Roba Blakea z Los Angeles, jenže zkušený bek se nechal slyšet, že nemá zájem odejít do New Yorku ani do žádného týmu z Východní konference. Další zadák Dan Boyle by zase měl v nejbližší době prodloužit kontrakt s Tampou.

Tomáš Kaberle má sice v Torontu smlouvu až do konce sezóny 2010/11, ale podle New York Post je ochoten zrušit klauzuli, podle které nemůže být z Toronta vyměněn. Toronto každopádně chystá úsporná opatření a hodlá se někoho zbavit. V úvahu připadá Bryan McCabe, jenž má ještě na další tři roky smlouvu na 5,75 miliónu dolarů. A výměna hrozí i Pavlu Kubinovi s pětimiliónovým kontraktem na další dvě sezóny.

Spekuluje se také o změnách dresů dalších českých hráčů v NHL. Čím dál více se v souvislosti s Jaromírem Jágrem skloňuje tým Detroit Red Wings, stejné mužstvo má prý zájem o Václava Prospala, Jaroslava Modrého, či návrat ruského střelce Sergeje Fjodorova. Ten hraje momentálně v Columbusu stejně jako David Výborný, kterého by rádi získali New York Rangers. New Jersey zase údajně stojí o Roberta Langa a Martina Havláta z Chicaga.

Reklama