Hlavní obsah

Hokejisty Rangers vyhnal z hotelu chemický poplach

NEW YORK

Přípravu hokejistů New Yorku Rangers na čtvrteční derby s New Yorkem Islanders narušil poplach v jejich hotelu. Kvůli hrozbě chemického útoku museli všichni hráči opustit pokoje a evakuovat se. Jen několik hodin poté Rangers podruhé ve dvou dnech podlehli městským rivalům, od porážky 4:5 je nezachránil ani hattrick Jaromíra Jágra.

Článek

O poplach se podle informací policie z Nassau County postaral bývalý zaměstnanec hotelu Garden City Scott Wallace. Přibližně ve tři hodiny odpoledne vstoupil do haly s chirurgickou rouškou na obličeji a rozsypal po zemi neznámou chemikálii, která páchla jako čpavek. Pak utekl.

Na místo okamžitě přijela policejní jednotka specializovaná na práci z nebezpečným materiálem a mobilní laboratoř. Látka však byla podle testů neškodná a nikomu se nic nestalo. Wallaceho policie o několik hodin později zatkla.

Rangers po prohraném zápase odmítli, že by je nucená evakuace z hotelu nějak ovlivnila. "Dotklo se to spousty lidí, ale nijak mě to neovlivnilo," řekl brankář Kevin Weekes. "Hráči jsou zvyklí na předzápasovou rutinu a podobné vyrušení je může trochu vykolejit. Musíme ale na to koukat z té správné perspektivy, nejdůležitější tu byla ochrana životů," dodal.

Reklama