Hlavní obsah

Hokejový trenér Burns má opět rakovinu

PRAHA

Trenér Pat Burns se k hokejistům New Jersey Devils nevrátí ani v případě, že by začala sezona NHL. Třiapadesátiletý kouč má totiž opět problémy s rakovinou, kvůli níž se podrobil minulý týden operaci a začne brzy docházet na chemoterapii.

Článek

Lékaři u Burnse objevili zhoubnou nemoc podruhé během jednoho roku. Trojnásobný nejlepší kouč NHL loni oznámil, že má rakovinu tlustého střeva, a dočasně skončil s trénováním. Sezona zámořské soutěže se však kvůli výluce stejně nerozběhla.

V říjnu minulého roku bývalý kouč Montrealu, Toronta a Bostonu oznámil, že se po ozařování cítí lépe, nicméně upozornil, že ještě nemá vyhráno. Podle anonymního zdroje agentury AP tentokrát v Burnsově případě nejde o rakovinu tlustého střeva.

Místo bývalého kanadského policisty, jenž dovedl New Jersey v roce 2003 k zisku Stanley Cupu, by mohl v případě zahájení sezony NHL koučovat tým bývalý slavný obránce Larry Robinson. Ten získal s Devils titul tři roky před Burnsem a údajně je hlavním kandidátem na uprázdněné místo.

"Jméno nového kouče oznámíme velmi brzo," poznamenal generální manažer klubu Lou Lamoriello, jenž zatím nechtěl zveřejnit ani okruh potenciálních adeptů.

Reklama