Hlavní obsah

Hudler si užil Stanley cup, měl ho i v posteli

VSETÍN

Hektický den se Stanley cupem prožil detroitský útočník Jiří Hudler, který cennou hokejovou trofej stihl během čtvrtka ukázat fanouškům ve Vsetíně, Olomouci a Prostějově. „Kdekoli jsem během dne zvedal pohár nad hlavu, naskočila mi zase husí kůže. Ten pocit je nepopsatelný,“ líčí Hudler, díky němuž Vsetín znovu ožil hokejem.

Článek

Před radnici bývalému místnímu hráči aplaudovalo přes pět tisíc lidí, když pohár přivezl v kočáru. „Jsem sice z Olomouce, ale doma se cítím i tady. Hokejově jsem prostě Valach,“ říkal a hned po přípitku šampaňským z trofeje si dal na hlavu valašský klobouk.

Slivovici nenalil

Slivovici však do poháru nalévat nechtěl: „Aby se jim nerozpustil, to by byli v zámoří naštvaní. Obecně mám k němu ale velký respekt.“ S úsměvem ale prozradil, že se slavnou trofejí i spal v posteli. „Musím říct, že bylo hodně příjemné hned po probuzení si pohár pohladit a doufám, že na něj přítelkyně Simona nežárlí. Stejně ji nějaká práce zdržela v Praze a připojila se k nám až ve čtvrtek po poledni.“

Hudler na celou moravskou tour pozval jako hosty i další letošní držitele Stanley cupu Dominika Haška a slovenského útočníka Tomáše Kopeckého. Oba ale zůstali v jeho stínu. „Je to Jirkův den a my uděláme vše proto, ať si ho maximálně vychutná. Rozumím mu, že chce tu radost prožít s lidma, já to ale letos pojmu jinak,“řekl Hašek s tím, že on veřejnou oslavu dělal před šesti lety v Pardubicích, a tak nyní volí privátní charakter oslav s pohárem.

Hašek jen soukromě

„Pořádám zahradní party v Praze pro asi stovku pozvaných, aby se každý z hostů mohl s ním vyfotit. V  roce 2002 totiž bylo pár lidí zklamaných, protože se Stanley Cup hodil kolem pátý ráno do bazénu a ten strážce, který tu je s ním i teď, se naštval a odnesl ho,“ tvrdil Hašek, překvapen atmosférou vsetínské oslavy. „Pozoruji tu takové domácké prostředí, lidi mají k sobě velmi blízko. Teď už sem taky trochu patřím, na radnici jsem dostal valašský pas.“

Ke druhé zastávce na zaplněném olomouckém náměstí dorazila hokejová ekipa v čele s černým rolls roycem ve zničujícím vedru s téměř hodinovým zpožděním, už ale bez Haška. Několika tisícovkám trpělivých fandů ale stačila k nadšení Hudlerova přítomnost. „Zdržel nás hustý provoz, navíc nějaké objížďky a potřebovali jsme se i trochu najíst,“ vysvětlil Hudler, když se zapsal do pamětní knihy města a od krajského hejtmana dostal jako dárek zvon.

Podpisy a focení

Na oplátku mu věnoval svůj detroitský dres. Také v rodném městě si 24letý hokejista oslavy užíval, byť se tu k němu hlásilo obrovské množství lidí. „Najednou tu mám spoustu kamarádů a známých, ale nevadí, já se s nimi chci o tu radost dělit. Od toho červnového triumfu jsme se těšil, jak to doma s fanoušky oslavím. Nejhorší je, že nemůžu vyhovět každému,“ líčil Hudler.

V Olomouci, stejně jako ve Vsetíně, absolvoval také autogramiádu a focení s místním hokejovým potěrem. „Vím, co to znamená pro ty malé kluky teprve začínající s hokejem a jen škoda, že na všechno bylo tak málo času. Byl to prostě divoký den,“ řekl Hudler, jenž náročný program završil velkou večerní party s nejbližšími přáteli na prostějovském velodromu.

Dnes je zván na Haškovu soukromou oslavu: „Snad na ní budu mít dost sil. Určitě ale pojedu na sobotní Kopeckého akci do Trenčína. Už příští týden se vrátím do Ameriky. Letos mám léto hodně krátké a musím trénovat dvakrát tolik, abych třeba zase někdy měl pohár doma.“

Reklama